Waar ben je naar op zoek?

Goed voorbereid de zomer in met uiergezondheidcheck

Advies van onze specialist Advies van onze specialist18-7-2023

Bij warm, broeierig weer is het nemen van preventieve maatregelen belangrijk om de uiergezondheid van uw veestapel te waarborgen. Wilt u weten hoe u de uiergezondheid op uw melkveebedrijf kunt verbeteren? Doe dan de uiergezondheid-check samen met een specialist van ForFarmers.

Het bevorderen van een goede afweer maakt het verschil

Dierenarts en melkveespecialist ForFarmers Barbara Thomassen: ‘Naast aandacht voor een schone, hygiënische omgeving maakt het bevorderen van een goede afweer van uw koeien het verschil. U wilt voorkomen dat de melkproductie terugloopt, omdat uw koeien energie moeten steken in het bestrijden van een (beginnende) uierontsteking. Door Health Protect van ForFarmers toe te voegen aan het rantsoen wordt een infectie met grampositieve bacteriën direct aangepakt. Door de unieke samenstelling is het middel al effectief in een lage dosering tegen Streptococcus Uberis, Staphylococcus Aureus, Coagulase-negatieve stafylokokken en Streptococcus Agalactiae. We zien echt hele mooie resultaten bij melkveebedrijven die Health Protect gebruiken. Binnen vier weken wordt het celgetal gemiddeld met 50.000 cellen/ml verlaagd. Het is wetenschappelijk onderzocht dat het verlagen van het celgetal met 50.000 cellen/ml tussen de 0,2 en 0,6 kg melk extra per koe per dag oplevert.’

Doe de uiergezondheid-check!

‘Op bedrijven waar gram-positieve bacteriën een rol spelen in de uiergezondheid, zien we echt hele mooie resultaten bij bedrijven die Health Protect gebruiken’, zegt Barbara Thomassen. Wil je weten hoe je de uiergezondheid op jouw bedrijf kunt verbeteren? Doe dan de uiergezondheidscheck samen met een melkveespecialist van ForFarmers. Neem contact op met de dealer of specialist van ForFarmers  om een afspraak te plannen. Zo ga je goed voorbereid de zomer in!

Afbeelding: Barbara Thomassen
Dierenarts en melkveespecialist bij ForFarmers Barbara Thomassen