Waar ben je naar op zoek?

Graaninname 2024

10-6-2024

Ook dit jaar biedt ForFarmers u de mogelijkheid om uw granen te leveren op één van onze locaties bij u in de regio. Door de afwisseling met andere teelten kan graan een prima opbrengst realiseren met daarbij oog voor behoud en verbetering van de bodemstructuur. Daarnaast is graan een prima voer voor uw vee. ForFarmers kan u ondersteunen met de leverantie van producten en teeltadviezen. Ook bieden wij de mogelijkheid om het geleverde graan aan u terug te leveren in de vorm van geplet of gemalen graan.

Op onze locaties in de regio ‘Lochem, Almelo en Deventer en Zelhem’ kunt u uw graan na de oogst leveren. Voor een juiste en goede afhandeling vragen wij u om dit te melden middels de graanovereenkomst.

Bekijk de graanovereenkomst hier >
Bekijk de voorwaarden hier >

Assortiment

De volgende granen kunnen bij ForFarmers ingeleverd worden: tarwe, gerst, haver en triticale. Rogge en erwten worden niet ingenomen. 

Mogelijkheden graanuitbetaling 2024

Leveren op dagprijs
Vanaf begin oogst wordt er elke maandag een dagprijs door ForFarmers bekend gemaakt. Deze prijs is geldig voor levering in die betreffende week.

Leveren in ‘pool’: prijs gebaseerd op de gemiddelde dagprijs in het oogstseizoen
Begin juli wordt er een voorschot prijs bekend gemaakt. Voorschot wordt binnen 3 weken na levering betaald. Pool periode is de
periode waarin 95% van het graan geleverd is.

Voer retour in geplette of gemalen vorm

U levert graan bij ForFarmers volgens ‘Innamecondities voergranen’. U ontvangt het graan retour tegen een bruto marge van €2,50/100 kg voor gemalen of geplet. Op deze bestellingen zijn de leveringsvoorwaarden ‘Grondstoffen los gecombineerd met mengvoer’ van toepassing! Tot 1 december geldt de prijs van € 2,50. Het graan kan maximaal tot 1 maart 2025 retour worden genomen. Een eventueel restant zal worden verrekend en worden uitbetaald. Graanretour is alleen mogelijk voor gerst en tarwe.

Aanmelden verplicht

Bij de graaninname is een goede en correcte afhandeling belangrijk. In alle gevallen dient u uw graan vooraf bij ForFarmers te melden: Klik hier voor de graanovereenkomst >. Heeft u vragen met betrekking tot de graaninname dan kunt u contact opnemen met uw specialist of met de klantenservice plant 088 – 02 48 040.