Waar ben je naar op zoek?

Hittestress droge koeien: nu extra aandacht betekent straks gemakkelijk opstarten

Praktische tips Praktische tips17-7-2019

Weinig biest, weinig melk, verminderde vruchtbaarheid, te vroeg afkalven, dit zijn problemen die afgelopen jaar in het najaar geconstateerd werden. Problemen die allemaal hun oorsprong kennen in de droogstandsperiode tijdens de hete dagen. Voorkom deze problemen door dit jaar de nodige hittestress maatregelen te treffen bij uw droge koeien. Vijf tips om uw droge koeien gezond te houden tijdens een periode van hittestress. 

Afbeelding: 2018-04-16 14_31_09-Mailingkaart Hittestress melkvee_Oost-NL_april 2018_DEF_LR (002).pdf - Adobe Acr

2. Hygiënische vreetplaatsen

Zorg voor hygiënische vreetplaatsen. Maak de voergang schoon en verwijder restvoer voordat er vers voer komt te liggen. Dit helpt broei te voorkomen. 

3 Klimaat in de stal

Zorg voor een aangename temperatuur in de stal. Wist u dat een nat dak al tot 8 graden verkoeling in de stal kan zorgen? Lees mee over verkoeling en ventilatie

4. Zet de koeien eerder droog

Wist u dat eerder droogzetten tijdens een periode van aanhoudende hitte zorgt voor een betere lactatie? Meer hierover in dit artikel 

5. Verminderde voeropname? Pas het rantsoen aan!

Nemen uw koeien minder voer op? Pas het rantsoen aan met producten met een hoger energie- en eiwitgehalte, zoals: TransLac Top (meel en brok) of TransLac brok Calcium-binders.