Waar ben je naar op zoek?

Hoe weet u of uw melkrobot goed werkt?

Advies van onze specialist Advies van onze specialist27-2-2018

U weet als geen ander: een melkrobot biedt enorm veel voordeel voor u en uw koeien. Maar haalt u alles eruit wat erin zit? En hoe zorgt u ervoor dat u alle informatie uit uw melkrobot optimaal gebruikt?

Om dat goed in beeld te krijgen werkt ForFarmers al een aantal jaar met RAP: het Robot Analyse Programma. Dit programma maakt met een aantal grafieken meteen duidelijk wat er op uw bedrijf goed gaat met uw AMS en waar mogelijkheid voor verbetering is.

Meer rendement uit uw melkrobot

Sommige kengetallen zijn gemiddeld goed, maar laten in de praktijk nog veel spreiding zien. Bijvoorbeeld in het aantal melkingen of de krachtvoerinstellingen. Dit is in uw managementprogramma vaak moeilijker te zien. Het Robot Analyse Programma maakt dit echter met een aantal grafieken rap duidelijk. Zo kunt u sneller ingrijpen én nog meer rendement uit uw melkrobot halen.

Robot Analyse Programma
Het grootste gedeelte van de veestapel wordt voldoende gemolken. Wat opvalt zijn de koeien met twee of minder melkingen. Waarom komen zij niet vaker? Uw AMS-specialist helpt u om de oorzaak te achterhalen zodat u de robot nog beter benut.

Gratis analyse van uw AMS?

Bent u nieuwsgierig of u nog meer voordeel uit uw melkrobot kunt halen? Neem dan contact op met uw melkveespecialist of dealer en laat een gratis analyse maken.