Waar ben je naar op zoek?

Weet u hoe schoon, of vies, het water voor uw koeien is?

Praktische tips Praktische tips21-2-2019

We weten allemaal dat water van levensbelang is, maar wist u ook dat schoon drinkwater zorgt voor een hogere melkproductie bij de koeien? Uit onderzoek van de GD blijkdat dat als een koe meer water drinkt, de drogestofopname verbetert. Met meer water in de pens kunnen de pensbacteriën zich beter door de pens bewegen en komen ze beter bij het voedsel. Dit voedsel breken ze af, waardoor de koe meer energie opneemt en meer melk kan geven. 

Wilt u weten hoe het gesteld is met het water voor uw koeien? Check de volgende punten:

1

10 cm waterbaklengte per koe

Staan er veel koeien bij de waterbak, dan is de kans groot dat er te weinig waterbakken zijn of dat de watercapaciteit te laag is. ForFarmers adviseert 10 cm waterbaklengte per koe.

2

De juiste hardheid van het water

Staan koeien te nippen of slaan ze met de tong op het water, dan is het water mogelijk onsmakelijk. De hardheid van het water heeft grote invloed op de smaak.

3

Bacteriën en schimmels door vuil in het water voor de koeien

Waterbakken met voerresten of stront zorgen er zichtbaar voor dat we het water niet schoon is. Dit zorgt voor onsmakelijk water. Niet alleen in de waterbak maar ook in leidingwerk kan bacteriegroei ontstaan die invloed heeft op de kwaliteit van het drinkwater.

Ontvang 15% korting op de Watercheck en weet zeker hoe het gesteld is met het water voor uw koeien

Maakt u de waterbakken regelmatig schoon en checkt u de waterkwaliteit ook op hardheid, bacterieactiviteit en gehaltes van mineralen en sporenelementen? Sommige kwaliteitszaken zijn niet altijd direct zichtbaar, maar hebben wel invloed op de kwaliteit van het water. Meet daarom de waterkwaliteit via een Watercheck.

ForFarmers vindt de drinkwaterkwaliteit van uw koeien erg belangrijk en biedt daarom de Watercheck nu aan met 15% korting. Vraag uw specialist naar de mogelijkheden.