Waar ben je naar op zoek?

Maargies Hoeve Agrarisch Ondernemer van het Jaar? Stem nu voor de Publieksprijs!

Sector Nieuws Sector Nieuws11-3-2019

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 24ste keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap. Eén van de vijf genomineerden is klant bij ForFarmers en haar dealer AgroNoord: “De Maargies Hoeve” te Kallenkote (Ov).

Afbeelding: Maargieshoeve

Strijden om de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019

Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar? De winnaar wordt donderdag 28 maart in De Basiliek te Veenendaal bekendgemaakt door minister Carola Schouten.
De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Marc Calon (Algemeen voorzitter LTO Nederland) heeft uit de tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

 • De Maargies Hoeve
  Melkveebedrijf met grote zorgtak op drie locaties in Kallenkotte (Overijssel)
 • Hamletz
  Varkenshouderij/akkerbouw met hun duurzame varkensvleesmerk Hamletz in Beertha (Groningen)
 • Van Geel Chrysanten en Orchideeën
  Plantenkwekerij met toekomstbestendig, flexibel en werken met blije mensen als bedrijfsvoering in Erica (Drenthe)
 • Agro Giethoorn
  Een circulaire onderneming met vier pijlers: akkerbouw, pluimvee, energieproductie en drogen van restproducten in Giethoorn (Overijssel)
 • Fa. P.N. Slagter
  Vollegrondsgroente teler van 140 ha bloemkool en eigen verkoop in Andijk (Noord Holland)

 

Publieksprijs voor ForFarmers-klant Maargies Hoeve?

Naast de winnaar van de Agrarisch Ondernemer 2019 wordt er ook een publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen krijgt. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen.

De Maargies Hoeve van Lu Nijk, Henny Schoemaker en de drie kinderen, is een florerend melkveebedrijf met 370 koeien en 200 stuks jongvee, 235 ha land, een grote zorgtak op drie locaties en horeca. Alles grijpt in elkaar op dit bedrijf. De Maargies Hoeve is klant bij ForFarmers en wij willen hen met deze aandacht steun betuigen.

Genomineerde voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019: Maargies Hoeve

Genomineerde voor de Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019: Maargies Hoeve

Stem nu op de Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Stemmen kan tot en met woensdag 27 maart a.s. via www.agrarischondernemer.nl/stemmen

De winnaar draagt vanaf donderdag 28 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van € 12.500,–. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen.

Over de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- & tuinbouw in het algemeen.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, ForFarmers, NVM en Hardeman Veenendaal. Stuk voor stuk toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.