Waar ben je naar op zoek?

Melkveespecialist Jelle Vink: 'Ik geniet ervan om met ondernemers te discussiëren'

Advies van onze specialist Advies van onze specialist15-1-2019

“Voer heeft een grote invloed op het rendement van het melkveebedrijf. Als melkveespecialist ben ik dus nauw betrokken bij iets, wat erg belangrijk is voor de boer. Dat spreekt mij enorm aan. En die betrokkenheid gaat verder dan alleen advies over het voer. We hebben het met klanten ook over hun werkwijze, hun aanpak, bijvoorbeeld op het gebied van jongeveeopfok of robotmelken."

jelle-vink-magazine-foto-009
‘Mijn klanten waarderen het dat ik fanatiek ben’

Goede start als melkveespecialist dankzij opleiding en traineeship ForFarmers

Klanten zullen mij zien als fanatiek en waarderen dat ook. Ik geniet ervan om met ondernemers te discussiëren en om een sparringpartner te zijn. Ik ben 24 jaar oud en heb nu twee jaar werkervaring, maar ervaar dat ondernemers mij als een serieuze gesprekspartner zien. Het helpt natuurlijk dat ik zelf in maatschap met mijn ouders een melkveebedrijf run, een gedegen opleiding heb gehad in Dronten en ervaring heb opgedaan op grote melkveebedrijven in Australië en de Verenigde Staten. Daarna kreeg ik bij ForFarmers als startende specialist een goede opleiding en volop coaching en begeleiding vanuit een team van ervaren collega’s.

Nauwe samenwerking tussen melkveespecialist en dealer

Bij dealer AgriTop en ForFarmers staan we voor onze producten en onze aanpak, maar je wordt als melkveespecialist niet in een keurslijf gedrukt. Ik mag klanten en potentiële klanten benaderen op een manier die bij mij past. Ik heb veel interesse in techniek en hoe je dit inzet om steeds efficiënter te werken. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van een timelapse-camera om het gedrag van de koeien te observeren. Op basis daarvan kunnen we een breder advies geven over het management op een melkveebedrijf. Een veehouder zei dat ik hem hiermee echt heb geholpen om zijn bedrijfsvoering te verbeteren. Dat vind ik het mooiste compliment dat een klant me kan geven.”