Waar ben je naar op zoek?

Nieuw assortiment kalkmeststoffen

Sector Nieuws Sector Nieuws12-3-2021

Onlangs heeft ForFarmers een nieuw assortiment kalkmeststoffen geïntroduceerd. Een belangrijke reden daarvoor was oa de toenemende vraag naar kalkmeststoffen met een laag magnesiumgehalte en meer calcium ( Fertocal 2 MgO). Daarnaast is er meer keuze gekomen voor wat betreft de werkingssnelheid. De keuze voor snelle en langzaamwerkende kalkmeststoffen (slow release) is vergroot door de introductie van Fertocal 0 MgO SR. Het nieuwe en uitgebreide assortiment biedt de mogelijkheid om in iedere situatie de juiste kalksoort te kunnen strooien.  U kunt daarbij kiezen uit droge en vochtige kalk met onderscheid in de fijnheid van de kalkmeststof en de werkingssnelheid.  Ook zit er een (gering) verschil in de neutraliserende werking van een kalkmeststof.

Afbeelding: Kalkassortiment ForFarmers 1
Afbeelding: Kalkassortiment ForFarmers 2

Bekalken is noodzakelijk om te komen tot een maximale gewasproductie:

  • Wanneer de pH één punt te laag is kan dat, bij eenzelfde bemesting, 15 tot 20% minder opbrengst geven.
  • Bij de huidige krappe bemestingsnormen is het streven naar een efficiënte benutting van de afzonderlijke elementen bittere noodzaak, daarvoor is een optimale pH een randvoorwaarde
  • Kies een kalksoort die past bij de behoefte:
    > Verschil in snelheid van werken
    > Wel of geen MgO
    > Reparatie of onderhoudsbekalking

Meer weten?

Meer weten over het kalkassortiment? Of heeft u een andere vraag aan onze specialisten?  Neem contact op met uw melkveespecialist, accountmanager, klantsenservice Herkauwers of uw regionale ForFarmers dealer.