Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe rijenmeststof voor mais!

Wist u dat... Wist u dat...21-3-2018

Via rijenbemesting met de nieuwe maismeststof GroMaize Opticoat kunt u de bemesting voortaan zeer nauwkeurig afstemmen op de voedingsbehoefte van de maisplant tijdens elk stadium van de groei. Zo verhoogt u de opbrengst en voldoet u tegelijkertijd aan de toekomstige eisen voor stikstofgebruik.GroMaize Opticoat is gezamenlijk ontwikkeld door Triferto en ForFarmers. Een uitgebreid onderzoek en bemestingsproeven van ForFarmers  vormden  hiervoor de basis.          

Het  onderzoek van ForFarmers was vooral gericht op de vraag hoe je mais gedurende het groeiseizoen precies de juiste hoeveelheid  stikstof  geeft. Tijdens  de zaadkieming heeft mais maar weinig stikstof nodig. Een teveel aan stikstof kan dan zelfs zoutschade aan de wortels van de jonge plant veroorzaken. Vanaf  medio juni tot eind juli produceert de maisplant driekwart van zijn biomassa. Voor  een  ideale groei moet stikstof juist dan volop beschikbaar zijn.           

Afbeelding: ruwvoer_rijenbemesting

Voeding als de plant het nodig heeft        

GroMaize Opticoat geeft de maisplant in elk stadium van de groei de bemesting die het nodig heeft. De gecoate mestkorrels laten de stikstof namelijk gecontroleerd en geleidelijk vrijkomen: minimaal tijdens de zaadkieming en maximaal vanaf medio juni tot eind juli, als de maisplant driekwart van zijn biomassa produceert. Deze meststof  is daarmee  dé oplossing om binnen  de  beperkte ruimte voor stikstofgebruik een aantoonbaar hogere opbrengst te behalen en verlies van nutriënten te minimaliseren.

Uit bemestingsproeven die in 2017 door ForFarmers zijn uitgevoerd werd met inzet van GroMaize Opticoat een meer- opbrengst van 900 kVEM per ha behaald.

Ook interessant