Waar ben je naar op zoek?

Kijktip: Ruwvoer Inside, voor actualiteiten in de ruwvoerteelt

21-4-2022

Ruwvoer Inside is dé jaarlijkse talkshow met alle nieuwste inzichten over ruwvoerteelt. Heb je de uitzending gemist of wil je het nog eens terugkijken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bekijk de complete aflevering óf fragmenten over specifieke thema's rondom ruwvoerteelt terug via de video's op deze pagina.

Uitzending Ruwvoer Inside 2022: Tijdens deze aflevering gaat onze host Joris Broekhuis het gesprek aan met zijn tafel gasten over verschillende onderwerpen rondom ruwvoerteelt. Samen met melkveehouder Joeri Ham, branche-expert melkveehouderij bij Countus Rick Hoksbergen, teeltspecialist ruwvoer Ron Vennix en innovatiemanager ruwvoer Ronald van Hal, praat hij over de economische kant van ruwvoerteelt. Ook aandacht voor actuele ontwikkelingen grondstoffenmarkt. Pieter Wolleswinkel, directeur van ForFarmers praat je kort bij over de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt op dit moment.  

Uitzending Ruwvoer Inside 2021: In de eerste editie van Ruwvoer Inside gaan we in op alle facetten voor het maken van de eerste graskuil. We praten je bij over het optimale maaimoment, het realiseren van het gewenste eiwitgehalte in de kuil, voorkomen van onnodig verlies van kostbaar ruwvoer én unieke inzichten van weerman én boerenzoon Gerrit Hiemstra. 

Fragmenten Ruwvoer Inside 2022

Hoe stuur je op suikergehalte in gras?
Festulolium, een heldere uitleg over dit type gras
Eiwit kopen of zelf telen met extra kunstmest
Rekenen aan het voordeel van grasklaver
Terrascoop, van ruwvoerdata naar een verbeterplan
Droogte tolerante grassoorten, TopGrass Hydro Power
Bekijk de hele aflevering van Ruwvoer Inside: Besparen op kosten of investeren in een hogere opbrengst?

Fragmenten Ruwvoer Inside 2021

Kuilconservering, dit is de basiskennis die je moet weten
Sturen op eiwit bestendigheid DVE in gras
Hoeveel eiwit wil ik in mijn gras?
Wat bepaalt drogestof opname en smaak van gras
Wat is het optimale DS percentage van de graskuil
Sturen op suikergehalte in gras
OptiPlant rekenen aan bemesting
Bekijk de hele aflevering van Ruwvoer Inside: Maak de perfecte kuil van je eerste snede

Meer weten over ruwvoerteelt?

Wilt u direct advies bij één van de onderdelen van het ruwvoerproces, bijvoorbeeld de bodem? Of wilt u op basis van uw bedrijfssituatie direct een passend landbouwkundig bemestings- of teeltadvies? Bespreek de mogelijkheden met uw melkveespecialist, dealer of accountmanager.