Waar ben je naar op zoek?

Silo schoonhouden extra belangrijk bij warm weer

Wist u dat... Wist u dat...21-7-2022

Op warme dagen kan de temperatuur bovenin de silo behoorlijk oplopen. Wanneer de silo niet helemaal vol zit warmt de lucht boven in de silo op. In de avonds loopt de temperatuur terug wat zorgt voor condensvorming, waardoor voer aan de ruwe wanden van de silo kan blijven plakken. Bij hoge temperaturen en vocht gaan aangekoekte voerresten schimmelen en broeien. In onderstaande FFlog geeft jongveespecialist Linda Kopczinski drie tips over siloreiniging. 

Propshot

ForFarmers adviseert indien uw silo helemaal leeg is, een zakje Propshot met de voerbestelling mee te bestellen. Bij gebruik van een propshot is het van belang dat het product bij het lossen met het voer in de silo wordt geblazen. Propshot is een zuur die de schimmelvorming door aangekoekte voerresten in de silo kan verminderen. Het product is hier speciaal voor ontwikkeld en heeft dus geen schadelijke effecten op het voer waarmee het in contact komt.

Reinig voersilo's om goede voerkwaliteit te behouden

Alleen behandelen met Propshot is niet genoeg. Uiteraard blijft silohygiëne en -reiniging het belangrijkste. Het tijdig reinigen van voersilo's is belangrijk om een goede voerkwaliteit te behouden. Maak silo’s regelmatig helemaal leeg om deze vervolgens schoon te kunnen maken. Voor het schoonmaken kunt u bij gespecialiseerde siloreinigingsbedrijven terecht. 

Propshot bestellen

U kunt Propshot eenvoudig (online) meebestellen met uw voer. De chauffeur past de behandeling tijdens de eerstvolgende levering toe. Wilt u meer weten over Propshot? Neem dan contact op via het informatieformulier, ForFarmers klantenservice of uw regionale dealer. Wij helpen u graag verder!