Waar ben je naar op zoek?

Tien procent meer gras en eiwit door vroege bemesting met GroGrass Stabiel

Sector Nieuws Sector Nieuws8-2-2021

GroGrass Stabiel bevat een nitrificatieremmer en kan daardoor vroeg in het voorjaar worden gestrooid. De stikstof blijft langer beschikbaar en wordt beter benut. Daarmee zorgt GroGrass stabiel meer 10 procent meer gras- en eiwitopbrengst in de eerste snede, zo blijkt uit recent onderzoek van Wageningen Universiteit. 

GroGrass Stabiel bestaat hoofdzakelijk uit ammonium. Ammonium is positief geladen en wordt hierdoor gebonden in de bodem. Dit verlaagt het risico op uitspoeling, vooral onder natte omstandigheden. Wageningen Universiteit heeft van 2015 t/m 2020 in opdracht van ForFarmers de toepassing van GroGrass Stabiel vergeleken met toepassing van de meststoffen GroGrass N+S en KAS27 op de eerste en tweede snede grasland. GroGrass Stabiel liet een 10% hogere DS-en RE-opbrengst zien ten opzichte van KAS27. Het zwavelrijke GroGrass N+S zorgde voor een 5% hogere DS-opbrengst  en een  6%  hogere RE-opbrengst  in vergelijking met KAS27. 

In onderstaande video legt Ronald van Hal hoe het onderzoek is uitgevoerd en waarom gebruik van GroGrass Stabiel gunstig uitpakt voor de opbrengst.