Waar ben je naar op zoek?

Wat heeft een lekkende darm met de loop op de robot te maken?

Een lekkende darm kan ontstaan wanneer een koe veel stress ondervindt. Bijvoorbeeld hittestress, stress in de transitieperiode of rangordestress: door slecht bij het voer te kunnen, met overeten (slug feeding) tot gevolg. Deze stresssituaties kunnen ervoor zorgen dat er een onbalans in de darm ontstaat, met darmverzuring en een beschadigde darmwand als gevolg. Door een beschadigde darmwand komen bacteriën en schadelijke stoffen sneller in de bloedbaan terecht, wat vervolgens ontstekingsreacties kan veroorzaken. Deze ontstekingsreacties kosten de koe veel energie. Energie die direct ten koste gaat van de gezondheid, ruwvoerbenutting en melkproductie. Kortom, de gezondheid van de dieren staat onder druk, waardoor er minder vaak naar de robot gelopen wordt.

Wat zeggen klanten over Pens Stimulator+?

Wat doet Pens Stimulator+?

Pens Stimulator+ bevat een combinatie van een specifieke gistcultuur, B-vitamines en antioxidanten die het immuunsysteem stimuleren en ontstekingsreacties tegengaan. Zo wordt de kans op een lekkende darm aanzienlijk verminderd. De B-vitamines stimuleren tevens de klauwgezondheid waardoor de koe minder klauwproblemen ondervindt. Dit resulteert in gezondere, mobielere koeien en meer melkingen. Praktijkresultaten tonen aan dat het voeren van Pens Stimulator+ een productiestijging van 0,75 kg melk per koe per dag oplevert.

Pens Stimulator+ is geschikt voor alle type rantsoenen en is tijdens de gehele lactatie inzetbaar. Het product is los verkrijgbaar als zakgoed of verwerkt in brok of meel.  ForFarmers heeft Pens Stimulator+ onlangs toegevoegd aan Maximabrok Protect PS+ en Maximabrok Fit PS+. Deze aanvullende voeders zijn uitermate geschikt om te voeren in de robot.