Waar ben je naar op zoek?

Vet- en eiwitproductie verhogen biedt volop kansen op een beter rendement

De klanten van ForFarmers behalen al jaren structureel hogere vet- en eiwitgehaltes in de melk en daarmee een hogere melkopbrengst ten opzichte van het landelijk gemiddelde. 

Waarom aandacht voor vet en eiwit?

Afbeelding: Sidebar banner Aanvoerder

De goede prestaties van onze eigen klanten zijn aanleiding om het belang van meer kilogrammen vet en eiwit nog eens nadrukkelijk op de kaart te zetten. Dat ForFarmers-klanten al jaren achtereen koplopers in zowel kilo's meetmelk per koe als in vet- en eiwitproductie zijn, blijkt uit de vergelijking met de landelijke cijfers van CRV. 

Zo lag in 2020 de meetmelkproductie bij ForFarmers-klanten met op 9880 kg per koe, 161 kg boven het landelijk gemiddelde. Het vetgehalte lag bij ForFarmers-klanten 0.11 hoger (op 4,49 procent) hoger dan het landelijk gemiddelde en het eiwitgehalte (op 3,62 procent) 0,04 procent. Hierdoor ligt het melkgeld per koe voor ForFarmers-klanten gemiddeld € 62,- boven het landelijk gemiddelde.

Quote
Melkveehouder Johan Nijdam heeft een duidelijke strategie voor zijn bedrijf. Nú meer omzet maken, om straks een groeistap te kunnen maken. "Meer vet en eiwit is meer melkgeld".

Het gaat om de voerwinst

Benieuwd hoe u de vet en eiwitgehalten kunt verhogen? Kijk dan regematig op deze webpagina! De komen tijd verschijnen hier diverse praktische tips die u direct kun toepassen op uw bedrijf. Daarbij kijken we uitdrukkelijk niet alleen naar meer melkgeld verdienen, maar vooral naar de extra voerwinst die u daarmee realiseert. Kortom: we focussen om maatregelen die zorgen dat u onder aan de streep meer over houdt. Uiteraard kunt u ook direct met uw melkveespecialist, accountmanager of dealers aan de slag om de meest geschikte opties voor uw bedrijf in kaart te brengen.

FFlogger Rob Rutgers over vet en eiwit

Zo krijg je het maximum aan kilo’s vet en eiwit in je melktank

Vet- en eiwitscan op uw bedrijf?

Wilt u weten wat de vet- en eiwitpotentie van uw veestapel is? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Aanmelden vet- en eiwit quickscan

Ontdek wat de vet- en eiwitpotentie is van uw veestapel met onze vrijblijvende vet- en eiwitscan. Laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens