Waar ben je naar op zoek?

Video: Jongveespecialist Albert over het juiste inseminatiemoment

Advies van onze specialist Advies van onze specialist13-3-2019

Het moment waarop een pink voor het eerst geïnsemineerd kan worden is afhankelijk van het gewicht. Voor een Holsteinpink geldt een streefgewicht van 380-400 kilogram. De leeftijd waarop de pink dit gewicht gaat bereiken is afhankelijk van de jeugdgroei. Om de afkalfleeftijd van uw pinken te verlagen is het, naast het behalen van een optimale jeugdgroei, noodzakelijk om goed in beeld te hebben wanneer uw pinken het streefgewicht hebben bereikt. Jongveespecialist Albert Hilbrands vertelt over de verschillende manieren om het gewicht van pinken te monitoren en over onze nieuwe Vita-app die u daarbij gaat helpen.

Wie van de drie?

Hoe werkt de Vita-app?

De werking is zeer praktisch: met je mobiel op zak kun je de meetgegevens direct - zowel offline als online - in de app vastleggen. Het noteren op papier en daarna invoeren in de computer is dus niet meer nodig. Als er meerdere metingen van het dier in de app staan, kun je een grafiek opvragen die de groei van het kalf ten opzichte van het streven weergeeft. Ook wordt de groei van de hele koppel kalveren ten opzichte van de doellijn in een grafiek weergegeven.

Inseminatie-alert

Bovendien beschikt de app over een adviestool die het juiste inseminatiemoment aangeeft. Wekelijks ontvangt de veehouder een overzicht van dieren die op basis van hun gewicht geïnsemineerd kunnen worden. Met deze tool ondersteunen we de veehouder in zijn streven naar een optimale afkalfleeftijd van de vaarzen.

Download de app

U kunt de Vita-app gratis downloaden in de Apple App Store of Google Play Store (Android).