Waar ben je naar op zoek?

Voorkoop meststoffen voor seizoen 2024

Seizoensnieuws Seizoensnieuws19-7-2023

De meststoffenmarkt kenmerkt zich de laatste twee jaar door een zeer grillig prijsverloop. Vooral de gasprijs is van grote invloed. Op dit moment zien we lagere gasprijzen en een overaanbod meststoffen waardoor de prijzen voor kunstmest zich op een lager niveau begeven. Voor het komend jaar blijft de prijsontwikkeling lastig in te schatten, maar inkoop voor volgend seizoen is het overwegen waard. Daarom willen we u de mogelijkheid bieden om meststoffen vast te leggen op basis van de huidige meststoffenprijs, waarbij u kunt kiezen uit directe levering of levering begin 2024.

Voorwaarden voorkoop meststoffen

In het voorjaar van 2024 wilt u weer tijdig de beschikking hebben over de juiste meststoffen om uw (ruwvoer-)teelt te optimaliseren. Wij bieden u twee mogelijkheden om in de periode van 15 juli t/m 1 september uw kunstmest (max. 30 ton per klant) voor 2024 te bestellen:

  • Optie 1: Levering op korte termijn (tot uiterlijk 14 september) met een korting van - € 1,- per 100 kg op de dagprijs.
  • Optie 2: nu bestellen met uitgestelde levering. De meststoffen worden geleverd in de periode tussen 1 januari t/m 29 februari 2024. De prijs die u betaald is de dagprijs op het moment van bestellen. Wij financieren het product en slaan het tijdelijk voor uw op tegen een toeslag van + € 1,50 per 100 kg. In beide gevallen betaalt u na aflevering van de meststoffen.

We bieden de voorkoopmogelijkheden vanaf maandag 17 juli a.s. voor de volgende producten: KAS, Gro-Grass Stabiel en GroGrass N+S, GroGrass Nutreum (S) en Novurea (S) in bulk en bigbags. In verband met de bewaareigenschappen bieden we voor leveringen tot 15 september uitsluitend KAS en GroGrass N+S in bulk aan, de overige producten kunnen wel in bigbags worden afgenomen. U bent zelf verantwoordelijk voor deugdelijke opslag, we kunnen hier géén garanties op geven.

Afbeelding: tabel meststoffen 2

Meer weten?

We hopen u hiermee op een passende wijze te kunnen ondersteunen in de aankoop van meststoffen voor het groeiseizoen 2024. Wilt u meer weten? Informeer bij uw specialist of neem contact op met onze klantenservice, tel. 088 – 024 8010. We helpen u graag verder.