Waar ben je naar op zoek?

Bestel je voorkeursras mais op tijd

Seizoensnieuws Seizoensnieuws10-11-2023

Wil je verzekerd zijn van de beste maisrassen voor het komend seizoen, dan is het wellicht verstandig deze vroegtijdig te bestellen. Het voorkeursassortiment van ForFarmers bestaat uit voor jouw geselecteerde toprassen van de rassenlijst (CSAR– PMO). Het zijn de beste maisrassen voor het vee met de hoogste voederwaarde en beste landbouwkundige eigenschappen. Afhankelijk van de specifieke bedrijfssituatie kunnen we gezamenlijk de juiste keuze maken. In onderstaande tabel ziie je het voorkeursassortiment voor het seizoen 2024.

Afbeelding: 2024 voorkeursrassen mais
Tabel 1: Voorkeursrassen met eigenschappen

Gemakkelijk een keuze maken

Met onderstaand schema wordt het maken van een keuze makkelijker. Rantsoenen met een laag aandeel maïs vragen om rassen met een hoog zetmeelgehalte. Rantsoenen met een hoog aandeel maïs vragen om rassen met een hoge restplantverteerbaarheid. Heb je veel mais in het rantsoen, dan heb je wellicht minder zetmeel nodig, maar wil je wel een goede restplantverteerbeerheid. Kies dan voor Dakini. Heb je weinig mais in het rantsoen kies dan voor een ras met een hoog zetmeelgehalte, zoals bijvoorbeeld Bismark.

Afbeelding: mais gras aandeel in het rantsoen
Grafiek 1: Rassenkeuze op basis van het maisaandeel in het rantsoen

Heb je een vraag?

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste rassenkeuze? Of een andere vraag? Neem contact op met je accountmanager, specialist, dealer of met onze klantenservice via E:
herkauwers@forfarmers.eu  of T +31 (0)88 024 80 10. We helpen je vraag verder!