Waar ben je naar op zoek?

Winnaar Agroscoopbokaal loonwerk: Voorloper in precisielandbouw

Sector Nieuws Sector Nieuws16-5-2018

De Coöperatieve Werktuigenvereniging Barlo in Aalten (Gld) is de winnaar van de Agroscoopbokaal 2018 in de categorie Loonwerk. De mogelijkheden voor precisielandbouw lijken qua techniek haast oneindig, maar hoe zet je die mogelijkheden in de praktijk om naar een beter resultaat voor veehouders en een nog duurzamere landbouw?
 
Barlo is een van de loonbedrijven die hier serieus werk van maakt en hierin vooroploopt. Het bedrijf zet drones en NIR-sensoren in om o.a. de toestand van gewassen en bodem in beeld te brengen en opbrengsten nauwkeurig te meten. De data kunnen o.a. worden gebruikt voor precisiebemesting en -gewasbescherming, wat leidt tot een uiterst efficiënte inzet van meststoffen, zaaizaden en gewasbeschermingsmiddelen. Dat is goed voor het rendement van de veehouder én voor het milieu.

Hiernaast is Barlo gewoon een uitstekend draaiend en modern loonbedrijf dat klantgericht en accuraat werkt. Dankzij de hoge capaciteit aan machines en personeel is het bedrijf flexibel en kan het veel werk aan, ook in de piektijden die eigen zijn aan de loonwerkbranche.

Afbeelding: Loonbedrijf 2018 Agroscoop