Waar ben je naar op zoek?

Maisrassen en maisteelt 2024

Mais is de motor van de melkproductie. Voor een gezond en uitgebalanceerd maisrantsoen is het belangrijk om goed na te denken over de maisrassenkeuze. ForFarmers biedt de absolute top uit de rassenlijst aan met als resultaat: méér melk uit ruwvoer! 

Voorkeursassortiment maakt keuze gemakkelijker

Het beoordelen van maisrassen op het oog is lastig. Het moment van beoordelen maakt bijvoorbeeld al een groot verschil. De omstandigheden kunnen namelijk zeer wisselend zijn. Houd ook rekening met het feit dat een massaal gewas niets zegt over de opbrengst en nog minder over de verteerbaarheid.

Het voorkeursassortiment van ForFarmers is bedoeld om de keuze voor elke teler gemakkelijker te te maken. De rassen staan ingedeeld op basis van het FAO-getal. De FAO geeft de vroegheid van een maisras weer, 10 punten FAO betekent ongeveer 5 dagen eerder of later rijp. Benieuwd naar ons assortiment met de toprassen mais voor 2024?

 Bekijk hier onze folder maisrassen en maisteelt 2024 >

Raskenmerken

De maisrassen uit het voorkeursassortiment zijn uitvoerig geanalyseerd en op basis daarvan hebben wij de rassen scores meegegeven op raskenmerken zoals: opbrengst, het zetmeelgehalte, de voederwaarde, stevigheid, resistentie tegen stengelrot en builenbrand. Bekijk hieronder een preview van de scores per maisras. 

Afbeelding: 2024 Raseigenschappen voorkeursassortiment mais

Maisras uitgelicht: SY Remus, een aanstormend talent!

SY Remus is een nieuw ras op de rassenlijst. Het ras wordt nu 2 jaar getest en scoort zeer goede cijfers. Het is een middenvroege mais, bij uitstek geschikt voor teelt in Oost- en Zuid-Nederland. Het is een zeer bedrijfszeker ras, dat onder alle weersomstandigheden prima resulteert. Het ras toont massaal met uitstekende landbouwkundige eigenschappen in combinatie met een zeer goed opbrengst en prima voederwaarde. Kortom een ras dat op ieder bedrijf een kans verdient. Klik hier voor meer informatie >

Meer informatie en advies

Wilt u meer informatie over ons maisaanbod en rassenkeuze? Neem dan contact op met uw specialist, accountmanager of dealer. Wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw bedrijf.