Waar ben je naar op zoek?

Sturen op voersaldo met CowConnect

Voerkosten hebben een enorm groot aandeel in de totale kosten op uw bedrijf. Door op een juiste manier te sturen op het voersaldo (melkgeld – voerkosten) kunt u het rendement op uw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Maar weet u precies hoeveel er iedere morgen in de voermengwagen gaat en wat er onder de streep overblijft? Onze TMR-specialisten helpen u graag inzicht te krijgen in het daadwerkelijk voersaldo, met een nieuwe tool voor op de voermengwagen: CowConnect.

Hoe werkt CowConnect?

Afbeelding: CowConnect
  1. Het CowConnect-weegsysteem wordt eenvoudig door een TMR-specialist op uw voermengwagen gemonteerd.
  2. Via de tablet in de mengwagen of een app op uw telefoon ziet u tijdens het mengproces welke voersoorten geladen moet worden en hoeveel u daadwerkelijk geladen heeft.
  3. Het systeem staat in verbinding met de weegschaal en registreert dagelijks het daadwerkelijk gevoerde rantsoen.
  4. CowConnect koppelt de verzamelde informatie aan de voerkosten en berekent het voersaldo.
  5. Doordat u het voersaldo iedere dag inzichtelijk heeft kunt u samen met uw TMR-specialist sturen op een hoger bedrijfsrendement.

Eenvoudig en makkelijk inzicht

Afbeelding: cowconnect portaal

Het systeem van CowConnect werkt heel makkelijk. U kunt het rantsoen eenvoudig toevoegen aan het systeem via de app of op de tablet. Kalven er koeien af of worden er koeien drooggezet? Wijzig het aantal dieren in de app en het systeem past de laadlijst direct aan naar het nieuwe dieraantal.  

Via het online portaal kunt u het voersaldo dagelijks monitoren. Aan de hand van het gevoerde rantsoen, het aantal dieren en de geleverde liters melk wordt het voersaldo berekend. Ook geeft het portaal dagelijks weer hoe secuur er gevoerd is.

Wilt u CowConnect uitproberen?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om CowConnect te gebruiken op uw bedrijf? Of heeft u een andere vraag aan onze TMR-specialisten? Neem dan contact op met uw specialist, accountmanager, uw regionale dealer of de klantenservice Herkauwers.