Waar ben je naar op zoek?

Vers Gras Monitor

feed2milk

Elke week vindt u hier de actuele gehalten en voederwaardes van het verse gras van weidepercelen. Het gaat om de drogestofpercentages, de eiwit- en suikergehalten, de verteringscoëfficiënt (Vc-OS), het aandeel celwanden (NDF) en de kengetallen voor energie (VEM en MELK) en eiwit (WDE en EKB).

Feed2Milk-kengetallen

De Feed2Milk-voedingsaanpak onderscheidt zich door de kengetallen MELK, WDE en EKB. Deze kengetallen zijn door ForFarmers ontwikkeld. MELK staat voor ‘Meer Energie voor Lacterende Koeien’ en geeft de hoeveelheid energie van een voedermiddel weer die de koe werkelijk kan benutten. WDE betekent Werkelijk Darm Eiwit en laat zien wat werkelijk op darmniveau beschikbaar komt. EKB staat voor Eiwit Koolhydraat Balans en geeft de balans weer tussen de hoeveelheid eiwit en koolhydraten die beschikbaar zijn op pensniveau. Meer vindt u op de Feed2Milk-pagina.

Representatief

De cijfers in de Vers Gras Monitor zijn afkomstig van verschillende bedrijven verdeeld over het land om zo een representatief beeld te geven. Op basis van de cijfers kunt u rekening houden met de bijvoeding op stal. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw melkveespecialist.

Voederwaardes 2022

Afbeelding: Tabel vers gras 2022

MELK

Afbeelding: MELK - VEM week 2022

WDE / EKB

Afbeelding: WDE - EKB week 2022

Ruw eiwit

Afbeelding: Ruw eiwit week 2022

Suiker

Afbeelding: Suiker week 2022