Waar ben je naar op zoek?

Regiotap: Voer voor Ondernemers

Beste melkveehoud(st)er,

Als veehouder ben je ondernemer in een steeds veranderende markt. Sommige veehouders gaan verder optimaliseren, anderen verbreden de activiteiten op het melkveebedrijf. Daarom staan de Regiotaps dit jaar in het teken van ondernemerschap.

Tijdens deze avonden gaan onze specialisten in gesprek met een ondernemende melkveehouder uit de regio. We nemen je mee in de keuzes die deze ondernemer de afgelopen jaren heeft gemaakt. We sluiten de inspirerende avond af met een gezellige borrel.

Wij verwelkomen je graag vanaf 19:45 uur op één van onderstaande data en locaties:

Datum

Locatie

Adres

Met o.a. gastspreker

Wo 6 maart Zaal Zwakenberg Schoolstraat 11,
8102 EL Raalte
Melkveebedrijf ‘De Elshof’ / Melktap Wilp

Wo 15 nov

Brasserie Kriebelz

Dorpsstraat 59,
7396 AL Terwolde

Melkveebedrijf ‘De Elshof’ / Melktap Wilp

Do 23 nov

De Johanneshoeve

Dalweg 39,
7676 SB Westerhaar-Vriezenveensewijk

Melkveehouderij Bakhuis

Di 28 nov

Hotel Landgoed Ehzerwold

Ehzerallee 14,
7218 BS Almen

Melkveebedrijf ‘De Elshof’ / Melktap Wilp

Di 28 nov

Café Restaurant Den Bremer

Zutphen Emmerikseweg 37,
7227 DG Toldijk

Melkveebedrijf Udink

Do 30 nov

Café Spoolder

Onze Lieve Vrouwestraat 2,
7497 MA Bentelo

Melkveehouderij Bakhuis

Do 30 nov

Café Restaurant Spiekerman

Goorweg 5,
7104 BB Winterswijk Meddo

Melkveebedrijf Udink

Wo 6 dec

Hotel Café Restaurant Prinsen

Eibergseweg 13,
7273 SP Haarlo

Melkveebedrijf Udink

Do 7 dec

Partycentrum Ensink

Lemselosestraat 4,
7595 MN Weerselo

Melkveehouderij Bakhuis

Do 14 dec

Zalencentrum De Radstake

Twenteroute 8,
7055 BE Heelweg

Melkveebedrijf Udink

Wij stellen de (gast)sprekers even voor...

Melkveebedrijf ‘De Elshof’ / Melktap Wilp (aanwezig in: Terwolde, Almen, Raalte)

Johan en Christel van de Kamp zijn de trotse ondernemers van boerderij ‘De Elshof’ te Wilp, een melkveebedrijf met 175 melkkoeien. Johan heeft passie voor ruwvoerteelt en het samenstellen van een goed rantsoen. Christel is de drijvende kracht achter Melktap Wilp. Zij heeft dit inmiddels uitgebouwd tot een volwaardige neventak met o.a. een boerderijwinkel, boerderij-educatie en rondleidingen.

Ondernemerschap is voor de familie Van de Kamp zorgen dat alles op een goede en efficiënte manier gebeurt. De combinatie van het melkveebedrijf en de nevenactiviteiten levert soms de nodige uitdagingen op. Door het samen te doen en het doel voor ogen te houden, zetten Johan en Christel deze uitdagingen altijd om in kansen.

Afbeelding: Melktap wilp

Melkveehouderij Bakhuis, Daarle (aanwezig in: Westerhaar, Bentelo, Weerselo)

De familie Bakhuis melkt samen met hun toegewijde personeelsleden 330 koeien in Daarle en bewerkt 152 ha grond (incl. natuur en voer-mestcontracten). Het bedrijf melkt met vijf robots en heeft afgelopen jaar een productie gerealiseerd van 11.142 kg melk met 4,40% vet en 3,59% eiwit.

In het verleden hadden de ondernemers focus op het vergroten van de omzet (groei in omvang) en verbreding (B&B, vakantiewoning en zaalverhuur); nu kiezen ze voor optimalisatie.

Ondernemerschap is voor veehouder Jan-Willem Bakhuis zorgen voor een goed rendement door te optimaliseren (plan van aanpak met doelen, protocollen en structuur in de taakverdeling), waarbij het team op en rond het erf voor hen centraal staat. Met elkaar kom je verder!

Afbeelding: Bakhuis en specialisten_web

Melkveebedrijf Udink, Markelo (aanwezig in: Toldijk, Winterswijk Meddo, Haarlo, Varsseveld)

Van de hoge energieprijzen hebben Henk en Alina Udink in Markelo (Ov.) geen last. Sinds eind 2021 zijn ze dankzij een mono-mestvergister zelfvoorzienend in hun energiebehoefte en leveren ze een derde deel van de opgewekte stroom terug aan het net. Met de aanpassingen aan hun stal daalde de ammoniak- en methaanemissie met zo’n 50-60%. Verder is Alina actief bij Kiekeboer'n en komen er regelmatig schoolklassen op het bedrijf om kennis te maken met het boerenleven. Een inspirerend voorbeeld dat goed doet volgen in de buurt.

Ondernemerschap is voor Udink zorgen dat je bij de tijd blijft en meegaat met de ontwikkelingen in de sector en de maatschappij. De ondernemers willen best zo nu en dan hun nek uitsteken, als je maar doet wat past op je bedrijf. Ze vinden verbinding met de burger en scholen heel belangrijk, vandaar dat Alina hier een actieve rol in neemt. 

Afbeelding: Udink

Aanmelden: meld je direct aan via onderstaand formulier

Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens