Waar ben je naar op zoek?
Afbeelding: dealerlogos

Aanmeldpagina Regio Workshops

Graag nodigen CRV en ForFarmers je uit voor de Regio Workshops met als thema ‘Aanvoerder in vet en eiwit’. Meer kilogrammen vet en eiwit produceren is namelijk onder de huidige fosfaatwetgeving extra interessant omdat het de melkgeldopbrengst verhoogt, zonder in een hogere fosfaatklasse terecht te komen. Tijdens deze workshops zijn we te gast bij een melkveehouder bij jou de regio. Dus heb je zin in een gezellige ochtend of middag samen met collega melkveehouders waarbij je ook nog eens praktische kennis ontvangt die je morgen kan toepassen in de stal? Meld je dan snel aan. Er zijn beperkte plekken beschikbaar, vol = vol. 

Programma

Tijdens de Regio Workshops nemen de melkveehouder bij wie we te gast zijn én specialisten van CRV & ForFarmers je mee de stal in voor een rondleiding en praktische workshops met de volgende thema's:

  • Bedrijfsrondleiding op het melkveebedrijf
  • Fokken op dikke melk door CRV
  • Hoge gehaltes scoren met eigen ruwvoer door ForFarmers
     

Bij aanvang wordt de groep opgedeeld in 3 subgroepen welke rouleren langs de drie workshops. 

Tijdstip ochtend programma

Tijdstip middag programma

Locatie

10:00 uur

12:30 uur

Ontvangst met koffie, thee en lekkers (ochtend) - Ontvangst met een warme lunch vanuit de Streekbus (middag)

10:30 uur

13:45 uur

Workshop 1

11:00 uur

14:15 uur

Workshop 2

11:30 uur

14:45 uur

Workshop 3

12:15 uur

15:30 uur

Warme lunch vanuit de Streekbus (ochtend) - Afsluiting met koffie of een drankje (middag)

13:00 uur

16:00 uur

Einde

Locatie

Er zijn zes workshopdagen op verschillende locaties in Nederland. Wij verwelkomen je graag op één van onderstaande melkveebedrijven. In verband met de huidge Corona-situatie en maatregelen hebben we helaas besloten een aantal workshops af te lassen. Deze worden indien mogelijk verplaatst naar voorjaar 2022. 

Datum

Locatie

Adres

Donderdag 4 november

Familie Heijkoop

Heiweg 1, Oud Alblas

Woensdag 10 november

Boerderij Het Lansingerland

Hoeksekade 146, Bergschenhoek

Donderdag 11 november

Melkveebedrijf ‘t Broek

Broekerweg 7, Woudenberg

Maandag 15 november

Mts. Haumann

Noordermeerweg 7, Creil

Afgelast: Woensdag 17 november

VOF Mooij

Uitgeesterweg 37, Limmen

Woensdag 12 januari

Fa. N.J. Slot

Hoofdweg 106, De Cocksdorp

Zit het dagdeel of de locatie van je voorkeur vol? Stuur dan een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer en de gewenste locatie en dagdeel naar eventsherkauwers@forfarmers.eu, dan zetten we je op de reservelijst en nemen we contact met je op als er een plek vrij komt!

Aanmeldformulier

Kom je met meerdere personen? Meld je dan per persoon aan. Bedankt!
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens

Bewijs uit de Coronacheck-app

Voor een bezoek aan de Regio Workshop heb je een bewijs uit de Coronacheck-app nodig. Deze kan je aanmaken op basis van de opties hieronder. Wij raden om een geruime tijd voor je bezoek dit voor te bereiden. Meer informatie vind je op coronacheck.nl.

  • Vaccinatiebewijs: deze kan je 14 dagen na je laatste vaccinatie aanmaken in de Coronacheck-app.
  • Negatieve testuitslag: Binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd doe je een eenmalige sneltest via testenvoortoegang.nl.
  • Herstelbewijs: deze kan je aanmaken als dit geregistreerd staat via de Coronacheck-app.
overall Afbeelding2-1920x500

Waarom aandacht voor vet en eiwit?

Link: https://www.forfarmers.nl/rundvee/melkvee/nieuws-kennis-en-advies/vet--en-eiwitproductie-verhogen-biedt-volop-kansen-op-een-beter-rendement.aspx

De goede prestaties van onze eigen klanten zijn aanleiding om het belang van meer kilogrammen vet en eiwit nog eens nadrukkelijk op de kaart te zetten. Dat ForFarmers-klanten al jaren achtereen koplopers in zowel kilo's meetmelk per koe als in vet- en eiwitproductie zijn, blijkt uit de vergelijking met de landelijke cijfers van CRV. 

Zo lag in 2020 de meetmelkproductie bij ForFarmers-klanten met op 9880 kg per koe, 161 kg boven het landelijk gemiddelde. Het vetgehalte lag bij ForFarmers-klanten 0.11 hoger (op 4,49 procent) hoger dan het landelijk gemiddelde en het eiwitgehalte (op 3,62 procent) 0,04 procent. Hierdoor ligt het melkgeld per koe voor ForFarmers-klanten gemiddeld € 62,- boven het landelijk gemiddelde. Lees meer over dit thema via: vet- en eiwitproductie verhogen biedt volop kansen op een beter rendement >