Waar ben je naar op zoek?
Afbeelding: merken noordoost

Aanmeldpagina Regio Workshops

Graag nodigen CRV en de ForFarmers-dealers je uit voor de Regio Workshops met als thema ‘Aanvoerder in vet en eiwit’. Tijdens deze workshops zijn we te gast bij een melkveehouder in de regio. De melkveehouder én onze specialisten nemen je mee de stal in voor een rondleiding en praktische workshops over de thema's: 'Fokken op dikke melk' (CRV) en ' Sturen op hoge(re) gehaltes uit ruwvoer' (ForFarmers).

Programma

Tijdens de Regio Workshops nemen de melkveehouder bij wie we te gast zijn én specialisten van CRV & ForFarmers je mee de stal in voor een rondleiding en praktische workshops met de volgende thema's:

  • Bedrijfsrondleiding op het melkveebedrijf
  • Fokken op dikke melk door CRV
  • Hoge gehaltes scoren met eigen ruwvoer door ForFarmers
     

Bij aanvang wordt de groep opgedeeld in 3 subgroepen welke rouleren langs de drie workshops. 

Tijdstip ochtend programma

Tijdstip middag programma

Locatie

10:00 uur

12:30 uur

Ontvangst met koffie, thee en lekkers (ochtend) - Gezamelijke lunch (middag)

10:30 uur

13:45 uur

Workshop 1

11:00 uur

14:15 uur

Workshop 2

11:30 uur

14:45 uur

Workshop 3

12:15 uur

15:30 uur

Gezamelijke lunch (ochtend) - Afsluiting met koffie of een drankje (middag)

13:00 uur

16:00 uur

Einde

Locatie

Er zijn vier workshopdagen op verschillende locaties in Nederland. Wij verwelkomen je graag op één van onderstaande melkveebedrijven.

Datum

Locatie

Adres

Donderdag 24 maart

Mts Klunder

Zwolseweg 217, Balkbrug

Donderdag 31 maart 

Mts Tromp

Vlakkeriet 2, Houwerzijl

Donderdag 7 april

Olink Melkveehouderij

Noorderdiep 525, Valthermond

Woensdag 13 april

Mts Souman- vd Grift

Burg Hardenbergweg 1, Zalk

Zit het dagdeel of de locatie van je voorkeur vol? Stuur dan een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer en de gewenste locatie en dagdeel naar eventsherkauwers@forfarmers.eu, dan zetten we je op de reservelijst en nemen we contact met je op als er een plek vrij komt!

Aanmeldformulier

Kom je met meerdere personen? Meld je dan per persoon aan. Bedankt!
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens

Waarom aandacht voor vet en eiwit?

Link: https://www.forfarmers.nl/rundvee/melkvee/nieuws-kennis-en-advies/vet--en-eiwitproductie-verhogen-biedt-volop-kansen-op-een-beter-rendement.aspx

De goede prestaties van onze eigen klanten zijn aanleiding om het belang van meer kilogrammen vet en eiwit nog eens nadrukkelijk op de kaart te zetten. Dat ForFarmers-klanten al jaren achtereen koplopers in zowel kilo's meetmelk per koe als in vet- en eiwitproductie zijn, blijkt uit de vergelijking met de landelijke cijfers van CRV. 

Zo lag in 2020 de meetmelkproductie bij ForFarmers-klanten met op 9880 kg per koe, 161 kg boven het landelijk gemiddelde. Het vetgehalte lag bij ForFarmers-klanten 0.11 hoger (op 4,49 procent) hoger dan het landelijk gemiddelde en het eiwitgehalte (op 3,62 procent) 0,04 procent. Hierdoor ligt het melkgeld per koe voor ForFarmers-klanten gemiddeld € 62,- boven het landelijk gemiddelde. Lees meer over dit thema via: vet- en eiwitproductie verhogen biedt volop kansen op een beter rendement >