Waar ben je naar op zoek?

Ruwvoer Innovatiedagen Bornerbroek (met de mogelijkheid tot GBM-licentieverlenging) op 30 juni en 1 juli

Op 30 juni en 1 juli organiseert ForFarmers de Ruwvoer Innovatiedagen op het ForFarmers innovatieveld ruwvoerteelt in Bornerbroek (OV). Hier krijgt u de gelegenheid om de nieuwste innovaties en actuele zaken rondom de ruwvoerteelt te aanschouwen. Tijdens de Ruwvoer Innovatiedagen bieden wij tevens de mogelijkheid om uw GBM-licentie (module teelt) te verlengen.

Afbeelding: Ruwvoerdagen

Rondleiding op diverse startmomenten

De Ruwvoer Innovatiedagen starten met een ontvangst in een schuur van Loonbedrijf de Weer, hierbij zijn maximaal 20 personen per ronde toegelaten. Vervolgens gaan we in kleine groepen van maximaal 5 personen het innovatieveld over voor een rondleiding onder leiding van een teeltspecialist van ForFarmers. Een rondleiding duurt maximaal twee uur.

Er zijn zes startmomenten per dag. Via het formulier onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden en ziet u de keuzemogelijkheden van de startmomenten. Let er op, vol = vol. Wij kunnen en mogen niet afwijken van deze aantallen. 

Programma

Het programma bestaat uit een gezamenlijke ontvangst en vervolgens een rondleiding over de innovatievelden. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Kruidenrijk: op het kruidenrijk veld treft u eerste en tweedejaars kruiden. Wij nemen u mee in de mogelijkheden en maatregelen die nodig zijn om een succesvolle teelt mogelijk te maken.
  • Conservering: Het winnen van goed ruwvoer is één, optimaal bewaren en maximale benutting door het vee, daar draait het uiteindelijk om.
  • Bodem: Een gezonde bodem is de basis voor een succesvolle ruwvoerteelt. Graag bespreken wij met u o.a.: het bodemprofiel, de toepassing van compost en kalk en het nut van een roterend teeltplan. We bespreken verschillende kalksoorten en totslot staan we stil bij het waterbergend vermogen van de bodem.
  • Duurzame teelten: Op het innovatieveld is een onderdeel opgezet met duurzame teelten. Sorghum, mengteelt mais met stokbonen en ruwvoerteelt zonder stikstof- bemesting. Ook tonen wij hier welke gewassen het efficiëntst om gaan met water.
  • Gewasbescherming in mais: Dit onderwerp wordt getoond aan de hand van verschillende behandelingsstroken, om uiteindelijk te komen tot maximaal resultaat met een minimum aan middelen.
  • Gras: Op het Topgrass-veld gaan we o.a. in op de benutting van najaarsgras, de mogelijkheden d.m.v. beweiden, zomerstalvoeren en inkuilen. Ook tonen wij hier de effecten op N-benutting, BEX, N-nalevering en het programma: Optiplant.
  • Veldspuit: Voldoet uw veldspuit qua techniek en driftreductie aan de eisen van nu en in de toekomst? Wij bieden demo’s aan waarbij speciale aandacht ligt op de te gebruiken doppen.

Verlenging GBM-licentie

Wilt u tijdens de Ruwvoer Innovatiedagen uw GBM-licentie verlengen? Dat kan! Voordat uw licentie is verlopen, dient u bijscholingsbijeenkomsten bij te wonen om de licentie na de beëindigingsdatum weer met vijf jaar te kunnen verlengen. Een bijeenkomst telt alleen mee wanneer de licentie op het moment van deelname nog geldig is. De Ruwvoer Innovatiedagen gelden als bijscholingsbijeenkomst*. 

*De kosten voor het verlengen van uw licentie bedragen € 40,- excl. btw. Verder dient u een geldig identiteitsbewijs te tonen. 

Locatie

De Ruwvoer Innovatiedagen vinden plaats op het ForFarmers innovatieveld welke is gelegen bij:

Loonbedrijf De Weer
Krooshoopsweg 3
7627 NA Bornerbroek (Ov.)

Aanmelden Ruwvoer Innovatiedagen Bornerbroek

Ja, ik wil graag deelnemen aan de Ruwvoer Innovatiedagen in Bornerbroek op:
Indien u uw licentie wilt verlengen, zijn ook onderstaande velden verplicht
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens