Waar ben je naar op zoek?

Haal meer voeding uit mais met inkuilmiddel SiloSolve FC

SiloSolve FC is het eerste inkuilmiddel dat bewezen succesvol is bij zowel het voorkomen van broei als het verlagen van conserveringsverliezen. De praktijk laat steeds weer zien dat met SiloSolve FC behandelde kuilen veel koeler zijn dan onbehandelde kuilen en ruim vier keer langer bestand blijven tegen broei.

Meer winnen door minder verliezen

Met de huidige hoge voerprijzen is het belangrijk om uw eigen ruwvoer maximaal te benutten! Wist u dat na het oogsten en inkuilen van mais de verliezen aan drogestof en voederwaarde kunnen oplopen tot wel 20%? Dit komt door veld-, conserverings- en broeiverliezen. Door een snelle conservering met melkzuurbacteriën uit SiloSolve FC beperkt u de verliezen en is uw maiskuil sneller stabiel.

Door de unieke combinatie van melkzuur- en azijnzuurbacteriën in SiloSolve FC is uw kuil na openen bovendien langer beschermd tegen broei. Dit resulteert in behoud van de geoogste kilogrammen drogestof onder het plastic en behoud van voederwaarde. Eenmaal op de voergang of in de trog blijft uw ruwvoer langer fris waardoor de opname verbetert. Ook haalt u meer voeding uit eigen mais, zodat u op krachtvoer kunt besparen!

Wilt u SiloSolve FC snel in huis hebben? 
Neem dan direct contact op met uw vleesveespecialist, de klantenservice van ForFarmers of de ForFarmers-dealer in uw regio 

 

 

 

Rendement SiloSolve FC in mais

SiloSolve FC helpt bij het voorkomen van conserverings- en broeiverliezen. Conserveringsverliezen in maïskuilen kunnen oplopen tot 6%, SiloSolve FC kan dit verlies beperken met 40%. De broeiverliezen in maïskuilen zijn aanzienlijk hoger, tot wel 15%. De azijnzuurbacteriën in SiloSolve FC zorgen ervoor dat deze verliezen met ruim 75% beperkt worden gereduceerd.  *Het verdienmodel is gebaseerd op een gemiddeld rosékalverenbedrijf met 600 dieren en 20 ha maïs met een opbrengst van 17.000 kilogram droge stof per hectare bij 37% droge stof. Er wordt uit gegaan van 6% conserveringsverlies en 10% broeiverlies. Het verdienmodel is op één wijze benaderd, namelijk o.b.v. compensatie energie (VEVI) uit maismeel.

Afbeelding: Rendement silosolve in mais

Loonbedrijf van Gastel uit Wouwse plantage (NB):

“De rol van de loonwerker op het inkuilmanagement wordt steeds groter, een perfecte kuil begint bij een goed inkuilproces. Silosolve FC helpt ons daarbij. Silosolve FC inkuilmiddel is makkelijk toe te passen. Doordat het aangemaakt wordt in de bijgeleverde shaker hebben we alles bij de hand, het werkt heel eenvoudig. Silosolve FC is een inkuilmiddel dat uitermate goed oplost, we hebben nooit last van verstoppingen in onze doseerapparatuur. SiloSolve FC is onder iedere omstandigheid en in ieder gewenst gewas toe te passen, kortom uniek in gebruik, onderscheidend en praktisch inzetbaar vóór zowel loonwerker als boer.”

Afbeelding: Loonbedrijf van Gastel SiloSolve

Vraag meer informatie over SiloSolve FC aan

Ja, ik wil meer informatie ontvangen over SiloSolve FC. Neem contact met mij op via:
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens