Waar ben je naar op zoek?

Bereid u tijdig voor op hittestress en profiteer van 10% korting

Sector Nieuws Sector Nieuws17-4-2019

Al vroeg in het voorjaar kunnen uw dieren last krijgen van hittestress. In 2018 was er in april al sprake van dagen met warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

Bestel uw hittestressproducten daarom op tijd. Dat geeft u een gerust gevoel en levert u bovendien een aantrekkelijke korting op. Vroeg leveren heeft voor ons namelijk logistieke voordelen en daar belonen wij u graag voor. Bij bestelling vóór 1 mei ontvangt u op onderstaande producten 10% korting.

Afbeelding: Hittestress producten Vleesvee

Voeropname op peil houden is cruciaal

Bij warm weer loopt de voeropname vaak terug. Door zweten en speekselen verliezen kalveren natrium en kalium, waardoor de buffercapaciteit van de pens terugloopt. Via het rantsoen kan extra buffercapaciteit worden toegevoegd. Geschikte producten hiervoor zijn o.a. Univit Buffer of RumiBuffer. Voldoende (kwalitatief goed) water is  ook een vereiste. Bied fris voer aan, bij voorkeur op twee koele momenten van de dag; zo houdt u de voeropname zo veel mogelijk op peil.

Hiernaast is uiteraard het stalklimaat belangrijk. In een geïsoleerde stal blijft de warmte langer buiten en meer luchtverversing, bijvoorbeeld met ventilatoren, zorgt voor extra verkoeling. Hou er rekening mee dat (een hoge) stalbezetting en (een ruime) mestvoorraad zorgen voor extra warmteproductie!

Bestellen met korting tot 1 mei 2019

Profiteer van deze aantrekkelijke kortingen en bestel uw hittestressproducten vóór 1 mei via MyForFarmers of neem contact op met onze klantenservice of de ForFarmers dealer in uw regio

Ook interessant