Waar ben je naar op zoek?

Corné Willemsen versterkt team Vleesvee

Advies van onze specialist Advies van onze specialist23-4-2020

Het team Vleesvee van ForFarmers is vorig jaar september uitgebreid met Aankomend Specialist Vleesvee Corné Willemsen (20). Een korte kennismaking met Corné.

Vorig jaar rondde Corné in Barneveld de mbo-opleiding melkveehouderij, niveau 4 af. Corné startte daarna bij ForFarmers zijn opleidingsjaar met een theoretische opleiding gericht op rundvee. Ook leerde hij de organisatie goed kennen. Regelmatig gaat hij de boer op. Eerst nog met collega’s; later steeds meer zelfstandig. 

Quote
“Ik spar graag met ondernemers wat het beste is voor hun bedrijf. Ook deel ik graag mijn ervaringen om samen een oplossing te vinden voor een beter resultaat op het bedrijf. Geen bedrijf is hetzelfde en ik leer van elk bedrijf”

Geen bedrijf hetzelfde

Het bevalt hem goed. “Ik ben al veel met collega’s meegeweest. Na het voorstellen en het bedrijfsrondje praten we aan de keukentafel verder over de prestaties van de dieren. Ik spar graag met ondernemers wat het beste is voor hun bedrijf. Ook deel ik graag mijn ervaringen om samen een oplossing te vinden voor een beter resultaat op het bedrijf. Geen bedrijf is hetzelfde en ik leer van elk bedrijf”, vertelt Corné enthousiast.

Veel kennis in huis

“Ik heb voor een baan bij het Vleeveeteam gekozen, omdat we zelf thuis ook rosékalveren hebben. Het team is een mooie mix wat leeftijd en ervaring betreft. Ik kan altijd terugvallen op het team. En ik koos voor ForFarmers, omdat het een sterk innovatief en internationaal bedrijf is dat zich richt op de behoeften van de boer. Het bedrijf is gericht op de toekomst, heeft veel kennis in huis en doet continue proeven en bedenkt nieuwe dingen. Dat spreekt me aan”, zegt Corné.

Van boeren komaf

Corné is geboren en getogen in IJzendoorn, een klein plaatsje in de prachtige Betuwe. Daar woont hij met zijn ouders, broertje en zusjes op het ouderlijk bedrijf. De familie Willemsen heeft een rosébedrijf met 560 roséopfokkalveren in twee leeftijden. Daarnaast hebben ze een zachtfruittak met 2.5 hectare rode bessen en 0.5 hectare frambozen. Naast zijn werk probeert Corné zich nuttig te maken op de boerderij.