Waar ben je naar op zoek?

Familie Lenferink-van Klooster wint Agroscoopbokaal Vleesvee

Sector Nieuws Sector Nieuws1-6-2017

Continue topkwaliteit door vakmanschap en samenwerking

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zwartsluis werden dinsdag 9 mei de winnaars van de Agroscoopbokaal 2017 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren viel deze onderscheiding ten deel vanwege hun uitzonderlijke resultaten. De familie Lenferink uit Fleringen (Ov.) won de prijs in de sector vleesveehouderij. Zij ontving de bokaal uit handen van Yvon Jaspers.

Familie Lenferink-van Klooster uit Fleringen (Ov.) staat al jarenlang garant voor topkwaliteit luxe roodvlees. De ondernemers hebben hun eigen visie op wat nodig is voor de gezondheid en het welzijn van hun dieren en werken met veel vakmanschap en gedrevenheid aan elk detail om uitstekende technische resultaten te blijven behalen.

De Blonde d’Aquitaine en Belgisch Blauwe stieren zijn ruim behuisd en de strohokken bieden veel comfort. In de ketenaanpak kiezen de vleesveehouders voor partners dicht bij huis. Daarbij draait het om een duurzame samenwerking op basis van vertrouwen en korte communicatielijnen.

De jonge stiertjes halen ze met eigen vervoer op bij veehouders in de nabije omgeving. Met dezelfde, voor de dieren bekende, veewagen leveren ze de afgemeste stieren zelf af aan de slachterij, waardoor de dieren nauwelijks stress ondervinden. Dit alles komt ten goede aan de smaak en de kwaliteit van het vlees dat bij topslagers tot ver buiten de regio in de vitrine ligt.