Waar ben je naar op zoek?

GBM licentieverlenging, module teelt

Sector Nieuws Sector Nieuws28-8-2023

ForFarmers organiseert in samenwerking met TerraNext verschillende bijeenkomsten GBM-licentieverlenging, module Teelt voor veehouders en loonwerkers met een “bewijs van vakbekwaamheid gewasbescherming”, de spuitlicentie. Je kunt daarbij kiezen uit twee startmomenten: om 9:30 uur en om 13:00 uur.

  • 5 september op het innovatieveld ruwvoerteelt in Toldijk, Zutphen – Emmerikseweg (tegenover melkveebedrijf Kets, is ZE-weg nr 4)
  • 12 en 13 september bij Loonbedrijf de Weer, Krooshoopweg 3, Bornerbroek

 

Programma

De volgende onderdelen komen gedurende het programma aan bod: 

  • Actuele gewasbescherming in mais, plantherkenning en de te gebruiken middelen. Ritnaaldenbestrijding en vogelafweer in mais.
  • Het bepalen van de groeiverloop van mais m.b.v. Agrility (op basis van satellietdata, bodemdata, weersomstandigheden en rekenmodellen).
  • Topgrass, HydroPower, klavers en kruiden, eiwitrijke teelten.
  • Demoveld mais, beoordeling van verschillende maisrassen, oogstadvies en vanggewas.
  • Efficiënte inzet van nieuwe meststromen. Herwonnen meststromen uit emissie-reducerende stalinnovaties: wat zit erin? Hoe pas je ze emissiearm toe?

Een gewasbeschermingslicentie is vijf jaar geldig. Voordat je licentie is verlopen, dien je bijscholingsbijeenkomsten bij te wonen om de licentie na de beëindigingsdatum weer met vijf jaar te kunnen verlengen. Een bijeenkomst telt alleen mee wanneer de licentie op het moment van deelname nog geldig is.

Aanmelden voor licentieverlenging

Aanmelden is mogelijk via TerraNext, klik hier voor de aanmeldpagina >

De kosten voor deelname bedragen € 45,00. Dit bedrag dient vooraf bij het aanmelden via TerraNext te worden voldaan. Vergeet niet je geldige licentiepas en een legitimatiebewijs mee te brengen naar de bijeenkomst!

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via: tel. 088 024 80 40.

 

Aanmelden voor kennisbijeenkomst innovatieveld

Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens