Waar ben je naar op zoek?

Varkenshouder Keustermans Agrarisch Innovator van het Jaar 2018

Persbericht Persbericht18-4-2019

Varkenshouder Bart Keustermans uit Alphen (N-Br.) is donderdag uitgeroepen tot Agrarisch Innovator van het Jaar 2018. Hij kreeg deze award voor de warmtewisselaar in de vorm van een extra kanaal in het centrale afzuigkanaal boven zijn varkensstal. Deze award werd uitgereikt tijdens de Agri Duurzaamheidsdag in Klarenbeek.

Keustermans kreeg de meeste stemmen tijdens een verkiezing op Boerderij.nl, het sluitstuk van de innovatieronde 2018 van het Innovatiefonds van Boerderij en diervoederbedrijf ForFarmers. 

Keustermans kreeg 34,1% van de stemmen die op Boerderij.nl waren uitgebracht. Pluimveehouder Jan-Hein Nikkels uit Bathmen (Ov.) zat hem met 28,3% kort op de hielen. Nikkels ontwikkelde een strooiselschuif om strooisel onder de volièrestellingen te verwijderen.

Varkenshouder Keustermans krijgt een reis en bedrijfsverzorging ter waarde van in totaal € 2.500 aangeboden.

Afbeelding: Agrarisch Innovator (1)
V.l.n.r.: Jurylid Hans Bijleveld, familie Keustermans en ForFarmers verkoopleider Harrie Kouwenberg

Over het Innovatiefonds

Met het Innovatiefonds van Boerderij en ForFarmers stimuleren zij agrarische ondernemers om hun ideeën uit te voeren en hun kennis te delen door tweemaal per jaar innovaties financieel te ondersteunen, zodat die verder kunnen worden ontwikkeld.

Jaarlijks wordt maximaal € 20.000 beschikbaar gesteld aan een baanbrekend idee (beloond met € 5.000) of aan prestigeprijzen (€ 2.500) en aanmoedigingsprijzen (€ 1.000) die de vakjury kan toekennen. In 2017 werd pluimveehouder Hans Hazenberg in Abbega (Fr.) Agrarisch Innovator 2017 met windbreekgaas voor de luchtinlaten van zijn kippenstallen om vogelgriep te weren.