Waar ben je naar op zoek?

Voorkeursrassen mais 2024

Seizoensnieuws Seizoensnieuws20-12-2023

Mais is een essentiële schakel in Terra+, de totaalaanpak van ForFarmers voor meer vlees uit ruwvoer. Een juiste rassenkeuze en bemestingsstrategie draagt direct bij aan verhoging van het rendement uit jouw eigen voer. In dit artikel lees je meer over ons voorkeursassortiment voor 2024. Onze vleesveespecialisten, accountmanagers en dealers helpen je graag om de beste keuze te maken voor jouw bedrijf en dieren.

Bestel je voorkeursras mais op tijd

Wil je verzekerd zijn van de beste maisrassen voor het komend seizoen, dan is het wellicht verstandig deze vroegtijdig te bestellen. Het voorkeursassortiment van ForFarmers bestaat uit geselecteerde toprassen van de rassenlijst (CSAR– PMO). Het zijn de beste maisrassen voor het vee met de hoogste voederwaarde en beste landbouwkundige eigenschappen. Afhankelijk van de specifieke bedrijfssituatie kunnen we gezamenlijk de juiste keuze maken.

In onderstaande tabel zie je het voorkeursassortiment voor het seizoen 2024. De rassen staan gerangschikt op vroegheid. 

Afbeelding: Maisrassen vleesvee

Kijk naar de voederwaarde

Een hoge voederwaarde is van essentieel belang voor een hoge vleesaanzet. Daarom is het belangrijk een maisras te kiezen met een hoge energiedichtheid (VEVI/kg ds) en een hoog zetmeelgehalte. Met name de voorkeursrassen LG 31.206, Bismark en SY Skandik hebben dit.

Ook is het belangrijk om te beoordelen of je een goede plantverteerbaarheid kunt gebruiken of dat je beter kunt kiezen voor een ras dat zorgt voor meer structuur in uw rantsoen.

Gemakkelijk een keuze maken

In onderstaand schema staan de landbouwkundige eigenschappen per maisras nader beschreven. Stem met je vleesveespecialist of accountmanager af welk maisras het beste bij je bedrijf en je dieren past. 

Afbeelding: Voorkeursrassen mais 2024

Heb je een vraag?

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste rassenkeuze? Of een andere vraag? Neem contact op met je accountmanager, specialist, dealer of met onze klantenservice via E:
herkauwers@forfarmers.eu  of T +31 (0)88 024 80 10. We helpen je vraag verder!