Waar ben je naar op zoek?

Voedingsaanpak Schapen

Afbeelding: rondje voer

ForFarmers heeft verschillende schapenvoeders, geschikt voor elke bedrijfssituatie, in haar assortiment. De schapenvoeders richten zich op onderhoud, extra energie aan het einde van de dracht en een goede biest- en melkproductie

Assortiment schapenvoeders

 • Schapenbrok/lammerenbrok Balans

Een scherp geprijsd onderhoudsvoer voor ooien die daarnaast uitermate geschikt is voor bijvoeren van lammeren in de wei, voor de ontwikkeling van grote karkassen. Dit voer is tevens geschikt voor heideschapen.

 • Schapenbrok TopLac

Productievoer geschikt voor het einde van de dracht, zogende ooien en melkschapen. Bevat extra vitaminen en mineralen ter bevordering van de vitaliteit van de lammeren. Deze brok stimuleert bij ooien de biest- en melkproductie en helpt slepende melkziekte voorkomen.

 • Schapen/lammerenbrok Allround

Een hoogwaardig schapen- en lammerenvoer in één brok. Voor schapen een goed productievoer en voor lammeren uitermate geschikt voor een goede opfok en afmest, wat resulteert in een hoge groei.

Assortiment mineralenmengsels 

Afbeelding: Schapenemmer website

Mineralen en vitaminen spelen een belangrijke rol in de balans tussen productie, vruchtbaarheid en gezondheid. De Univit-mineralenmengsels van ForFarmers bevatten een mengsel van mineralen en vitaminen die aansluit bij de dagelijkse behoefte van het schaap. Het assortiment bestaat uit drie producten.

 • Univit Schapen (art. 17688 (emmer) of art.nr. 15530 (zakgoed 10 kg).
  De Univit Schapenemmer bevat een uitgebalanceerd en dekkend mineralenmengsel. De likemmer vangt mineraaltekorten in het rantsoen op en voorziet ooien aan het einde van de dracht in hun hogere mineraalbehoefte. Daarnaast ondersteunt het product de groei en ontwikkeling van lammeren. Middels een likemmer faciliteert u vrije opname en krijgt elk dier haar benodigde portie. Lees hier meer over de mineralenemmer >.
  Het mineralenmengsel is ook beschikbaar als zakgoed.
   
 • Univit Koper plus (art.nr. 15529, 10 kg)
  Een mineralenmengsel ter aanvulling van het basisrantsoen of een rantsoen met grondstoffen en/of bijproducten aangevuld met koper, voor koperbehoeftige schapenrassen als Rijnlam of Flevolander.
   
 • Liksteen schapen (art.nr. 16230, 10 kg)
  De KNZ liksteen schapen bevat naast zout en magnesium ook de essentiële sporenelementen zink, ijzer, jodium en selenium.

 

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over de productievoeders en mineralen voor schapen of een advies op maat, neem dan contact op met uw specialist of vul het informatieformulier in.