Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers goed aanwezig op Dag van het Schaap

Sector Nieuws Sector Nieuws16-6-2016

ForFarmers was dit jaar hoofdsponsor van Dag van het Schaap, een evenement dat eens per twee jaar gehouden wordt in Ermelo. Dag van het Schaap is een belangrijke dag voor schapenhouders in Nederland, wat ook blijkt uit het bezoekersaantal van 4.100.

Er is tijdens dit evenement van alles te zien en te beleven, zoals 41 schapenrassen, scheerwedstrijden, kaas en ijsproeverijen,  klauwverzorgen, hondendrijvers, lamsvlees eten, vilten van het schaap, wol spinnen, verschillende lezingen en workshops. Ook was er een hal met geitenrassen.

In de stand van ForFarmers werden diverse losse grondstoffen geëxposeerd om te laten zien welke restproducten in de brok worden verwerkt. Ook konden bezoekers raden hoeveel gram Lammerenbrok Finale er in een glazen pot zat.

ForFarmers verzorgde een aantal goed bezochte lezingen en workshops. Zo hield Thijs Braam een lezing over graslandbeheer en drogestof-opbrengst. Henk Vincent gaf een workshop ruwvoer beoordelen en hoe je daar een passend rantsoen bij maakt. Ook de karkassenpresentatie en de classificatie van levende lammeren (‘waar moet ik op letten als ik een lam afmest’) waren populair.

Tussen de middag reikte verkoopleider Ruud Peek namens ForFarmers drie innovatieprijzen uit. De bekroning op een zeer geslaagde dag.

 

Veel belangstelling voor de workshop ruwvoer beoordelen
ForFarmers nutritionist Henk Vincent legt uit hoe je ruwvoer het beste kan beoordelen op de Dag van het Schaap.