Waar ben je naar op zoek?

‘We gaan voor uitbreiding Boert Bewust streken’

ForFarmers nieuws ForFarmers nieuws22-9-2021

ForFarmers verlengt landelijk partnerschap Boert Bewust

Afbeelding: Boert Bewust logo

ForFarmers ondertekende 21 september 2021 de overeenkomst van haar landelijk zilveren partnerschap van Boert Bewust. De veevoerfabrikant met hoofdkantoor in Lochem wil graag bijdragen aan de boer-burgerverbinding en gaat voor een grotere landelijke dekking van de Boert Bewust streken.

ForFarmers is sinds 2020 partner en heeft het afgelopen jaar diverse activiteiten in de streken en op landelijk niveau ondersteund. Met de huidige overeenkomst verstevigen beide partijen het partnerschap. Pieter Wolleswinkel, directeur ForFarmers Nederland, en Marien Borgstein, voorzitter Boert Bewust, ondertekenden de overeenkomst voor drie jaar.

Een kernpunt van Boert Bewust is echte gesprekken tussen boeren en burgers stimuleren waarbij boeren zelf de activiteiten ontplooien. “Wij vinden het belangrijk om de deelnemende boeren van Boert Bewust te steunen in hun activiteiten voor burgers. Zichtbaarheid en draagvlak in de regio is immers van belang voor kennis over en het voortbestaan van het boerenbedrijf. De boer kan zelf het beste uitleggen hoe hij zijn melk, vlees, groente of eieren duurzaam produceert”, zegt Pieter Wolleswinkel.

De ondertekening vond plaats op Melkveebedrijf en IJsboerderij Ôans van familie Klaasses in Holten, een van de deelnemers van Salland Boert en Eet Bewust.

Afbeelding: Samenwerking Boert Bewust 2021 (1)
Pieter Wolleswinkel (l.) ondertekent de overeenkomt op het melkveebedrijf van familie Klaasses

ForFarmers Boert Bewust

Voor zowel ForFarmers als Boert Bewust levert de samenwerking meerwaarde op. Hugo Bens, bestuurslid partnerschappen van de landelijke stichting: “Het afgelopen jaar hebben we fijn samengewerkt met ForFarmers. Zij ondersteunen naast landelijke, ook lokale activiteiten dus hoe actiever een streek des te hoger de bijdrage. Wij zijn blij dat ForFarmers kiest voor een structurele samenwerking zodat boeren en burgers meer samen kunnen beleven wat wij doen of kunnen doen op de boerenerven.”

De komende drie jaar gaat ForFarmers door als landelijk zilveren partner van Boert Bewust. “Wij zijn in overleg met een aantal nieuw op te zetten streken en hopen dat die aansluiten bij het landelijk collectief. Door gezamenlijke richtlijnen, trainingen en bijeenkomsten te organiseren blijven we het gedachtengoed uitdragen en de burgers informeren. Alleen zo ontstaat een goede dialoog, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel”, zegt Marien Borgstein.

In de streken werkt Boert Bewust met lokale partnerschappen en overkoepelend met landelijke partners. Nieuwe partners zijn welkom om samen de verbinding met de maatschappij te optimaliseren.