Zoeken
For the Future of Farming
FFHX-Geiten-2FFHX-Geiten-5

18-09-2017

Analyses eerste snede 2017: Graskuilen met SiloSolve FC stabieler en beter bestand tegen broei

Analyses van ruim 200 eerste snede kuilen van 2017 laten zien dat kuilen behandeld met SiloSolve FC minder broeigevoelig zijn dan niet behandelde kuilen en beter scoren op conservering. Toepassing van SiloSolve FC geeft dus meer zekerheid op stabiele kuilen. Ook kent het met SiloSolve FC ingekuilde gras een lager risico op pensverzuring.

Uit graskuilanalyses van Eurofins blijkt dat de graskuilen behandeld met het inkuilmiddel SiloSolve FC gemiddeld een iets lager suikergehalte en een hoger gehalte aan melkzuur en azijnzuur hebben. Deze hogere zuurproductie is gunstig voor zowel de conservering als broeigevoeligheid. Uit de kuilanalyses blijkt namelijk dat 90% van de kuilen behandeld met SiloSolve FC een goede conserveringsindex heeft en dat bijna 70% van de kuilen geen risico op broei heeft. Tevens blijkt dat kuilen behandeld met SiloSolve FC een lagere VerzuringsIndex hebben en daardoor minder risico geven op pensverzuring. Deze resultaten bevestigen eerdere resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. We zien ook in de praktijk dat deze kuilen na openen, langer koud blijven.

 

Afbeelding: Kuilanalyses iloSolve FC - eerste snede 2017

SiloSolve FC is een allround inkuilmiddel voor gras en mais dat sinds begin dit jaar door ForFarmers in Nederland wordt geleverd. Het product is ontwikkeld door het Deense onderneming Christian Hansen.

Meer over de werking en eigenschappen van SiloSolve FC en praktijkervaringen van veehouders vindt u hier >