Zoeken
For the Future of Farming
VitaliteitscoreFosfaatrechten 2018MelkefficiëntQuick FitVoertaal Melkvee

Vet- en eiwitgehalte in de melk verhogen? Dat kan met ProtiBoost!

Resultaten onderzoek CRV bevestigen eiwitverhoging

In opdracht van ForFarmers vergeleek CRV vijf maanden lang de resultaten van honderd veehouders (met ruim 12.000 koeien) die ProtiBoost gebruiken met de resultaten van veehouders die het product niet voeren. De bedrijven voerden gemiddeld 160 dagen ProtiBoost. Het gemiddelde effect was een 0.1% stijging van het eiwitpercentage en een 0.15% stijging van het vetpercentage. De effecten bleken groter te worden naarmate de koeien verder in de lactatie waren. Door inzet van ProtiBoost steeg de melkprijs gemiddeld met 1 eurocent per kg melk.

In eigen onderzoek volgden we 44 bedrijven die overstapten op ProtiBoost over de periode van een week. In deze korte tijd is het effect van ProtiBoost nog groter; het eiwitpercentage steeg in deze groep gemiddeld met 0.11%.

​​​​​​​Makkelijk te voeren, hogere voerwinst

U voert ProtiBoost heel gemakkelijk, gewoon aan het voerhek. 1 kg per koe per dag is voldoende. En dat levert u extra geld op! Met de melk- en voerprijzen van december 2017 betekent dit een extra voerwinst van € 0,14 per dier per dag. Op jaarbasis levert dit een bedrijf met 100 melkkoeien ruim € 5.000,- meer voerwinst op.

ProtiBoost zorgt voor hogere voerwinst
De Inzet van ProtiBoost zorgt bij 100 melkkoeien voor een voerwinststijging van € 5.010,- (melk- en voerprijzen december 2017)

De voordelen van ProtiBoost