Zoeken
For the Future of Farming
Header Gewasbeschermingsmonitor

16-09-2015

Nieuws over de bodem tijdens Akkerbouwdag ForFarmers

De Akkerbouwdag die ForFarmers op donderdag 10 september in Kloosterhaar organiseerde, stond in het teken van de bodem. De aanwezige akkerbouwers en veehouders werden uitgebreid geïnformeerd over het belang van een goede, voedzame bodem voor diverse gewassen. Op de demovelden toonden meerdere leveranciers ontwikkelingen in de akkerbouw, zoals de bestrijding van alternaria en sclerotinia in aardappelen en het gebruik van een nieuwe hulpstof om de efficiëntie van de gewasbeschermingsmiddelen te verbeteren. Bij de zelfrijdende veldspuit werd op het belang van de juiste werking van de te gebruiken spuitdoppen gewezen.

De uitgebreide maisdemo kreeg veel belangstelling. Met een mobiel laboratorium werd ter plekke het drogestofgehalte van de snijmais bepaald. Wat opviel is dat er tussen de vroegrijpe en laatrijpe rassen een verschil in drogestofpercentage van vijf procent werd gemeten. Verder werd er gesproken over onkruidbestrijding en bestrijding van bladvlekkenziekte in mais.

Het demoveld bevatte tevens verschillende groenbemesters. Middels een profielkuil werd de bewortelingsdiepte van de groenbemesters inzichtelijk gemaakt. 

Naast de rondleiding langs de verschillende demovelden konden de bezoekers verschillende werktuigen bekijken en als afsluiting napraten met collega’s en de specialisten Plant van ForFarmers. De aanwezigen waren postief over de georganiseerde dag, het was een mooie gelegenheid om kennis op te doen over actualiteiten in de akkerbouw en maisteelt.