Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

ForFarmers varkens nieuws

09-04-2018 | Belangrijke aandachtspunten CCM: maalfijnheid en mycotoxinen
1
Ieder jaar biedt ForFarmers agrarische ondernemers de mogelijkheid om de kwaliteit van hun CCM te laten analyseren. In Nederland hebben het afgelopen seizoen ongeveer 30 bedrijven aan de actie deelgenomen. De gemiddelde resultaten zijn goed....

Lees meer
05-04-2018 | Rustige en gezonde zeugen door vezelfactor in zeugenvoer
1
Een betere maagdarmgezondheid, minder uitval van zeugen, rustige zeugen in groepshuisvesting. Deze doelstellingen zijn voor elke zeugenhouder erg belangrijk. Een reden voor ForFarmers om uitgebreid onderzoek te doen naar vezels in zeugenvoeders....

Lees meer
03-04-2018 | Groot onderzoek naar streptokokken-problematiek bij biggen
1
ForFarmers, Trouw Nutrition en Boehringer Ingelheim participeren gezamenlijk in een driejarig onderzoeksproject van Wageningen University & Research (WUR) naar streptokokken-problematiek bij biggen. Het onderzoeksproject wordt vanuit het...

Lees meer
12-03-2018 | Het brijvoercircuit van de brijvoerinstallatie
1
Tijdens een brijvoercheck wordt er ook aandacht geschonken aan de circuits. De wijze waarop deze zijn gemonteerd is bepalend voor de juiste werking van de brijvoerinstallatie.

Lees meer
08-03-2018 | Tarwezetmeel – wat zit erin en wat is het effect?
1
Tarwe is een belangrijke grondstof voor de winning van eiwit (tarwegluten) en zetmeel. Dit zetmeel wordt verwerkt tot een scala aan grondstoffen voor de humane voedingsmiddelenindustrie. Het verwerkingsproces is bij de diverse fabrieken in grote...

Lees meer
08-03-2018 | Enterobacteriën – een onderschat probleem?
1
Gemalen granen blijken vaak een hoge concentratie enterobacteriën te bevatten. Dit prikkelt het afweersysteem en leidt in het ergste geval tot zieke dieren. Bovendien wordt de vertering minder. Hoe kunt u problemen voorkomen of de gevolgen...

Lees meer
08-03-2018 | Fermentatie: kosten en baten op een rij
1
Fermentatie wint steeds meer terrein. En terecht, want met name bij zeugen en biggen zijn de voordelen groot. Maar wanneer wegen deze voordelen op tegen de investeringen die voor fermentatie nodig zijn? Recentelijk heeft de Landwirtschaftskammer...

Lees meer
09-01-2018 | ForFarmers blijft zoeken naar alternatieve eiwitgewassen
1
Wisselend resultaat met proef eiwitgewassen in 2017 De eerste resultaten van een grootschalige praktijkproef van ForFarmers met het telen van eiwitgewassen als grondstof voor veevoer zijn wisselend. Winterteelten haalden mede door sterke...

Lees meer
21-12-2017 | Houd uw silo’s bereikbaar bij winters weer
1
Het seizoen van de winterse buien is weer aangebroken. Sneeuw en ijzel zijn lastig voor onze chauffeurs. Op de (hoofd)wegen wordt hiervoor gestrooid, maar hoe is de situatie op uw erf? Het gebeurt helaas regelmatig dat het erf of de weg naar...

Lees meer
18-12-2017 | Nieuwe aanpak stuwt technische resultaten vleesvarkens omhoog
1
De technische resultaten op het vleesvarkensbedrijf met circa 1.800 vleesvarkens en 50 hectare akkerbouw van Danny en Carin de Graaf in het Drentse Valthe zitten in de lift. Samen met Marc Kikkert van ForFarmers is een aantal verbeteringen doorgevoerd...

Lees meer