Zoeken
For the Future of Farming
NOVA Ontwikkeld voor het levenFerm4FarmHet leven begint met VidaAgroscoop

21-05-2015

Heyde Hoeve wint Agrofoodpluim

Varkenshouderij Heyde Hoeve uit Nuenen heeft woensdag de Brabantse Agrofoodpluim gewonnen. Dit is een aanmoedigingsprijs voor ondernemers die zich onderscheiden op het gebied van innovatie en verduurzaming. Tiny Schepers van Heyde Hoeve ontving de pluim uit handen van landbouwgedeputeerde Yves de Boer.

Transparant verhaal
Het varkensbedrijf, waarvan het vlees bij ongeveer 100 Nederlandse slagers in de toonbank ligt, ontving de prijs vanwege de grote aandacht die dierenwelzijn en diergezondheid hier krijgen. Volgens de jury kenmerkt de Heyde Hoeve zich door een goed gevoel voor merkbeleving. "De consument moet in de onderbuik geraakt worden door het mooie product en het transparante eerlijke verhaal. De varkens worden respectvol en diervriendelijk gehouden in moderne stallen", meldt Schepers in een door de provincie Noord-Brabant verspreid juryrapport.

Inspiratiebron
Heyde Hoeve werkt sinds 2000 met een aantal varkensboeren samen in een coöperatie. De provincie ziet de werkwijze van Heyde Hoeve als een grote inspiratiebron voor andere Brabantse ondernemers. Tevens komt de varkenscoöperatie tegemoet aan de ambitie van Brabant om veilige producten aan te bieden met een eerlijk verhaal, aldus de provincie.