Waar ben je naar op zoek?

Bijvoeren in het kraamhok: VIDA Darmen trainen

Om een gezonde big van hoge kwaliteit te kunnen produceren is een goede start het halve werk. Vanuit het streven naar gezonde darmen van uw biggen is het erg belangrijk ze tijdig te laten wennen aan de voeding die ze na het spenen gaan opnemen. Dit zogenaamde trainen van de darmen is één van de zes stappen die vanuit het VIDA-team veel aandacht krijgt. Vanuit onze ervaring, onze internationale kennis en de samenwerking met specialisten op dit vakgebied hebben we onze voeders en voeraanpak met de grootste zorg samengesteld. Probleemloos, voorspelbaar en werkgemak zijn de positieve gevolgen van onze succesvolle aanpak. En dat merkt u!

De volgende producten zijn geschikt om aan de biggen bij te voeren in het kraamhok:

VIDA Milk: de béste melk na moedermelk

VIDA Milk

VIDA Milk is de béste melk na moedermelk. De samenstelling van VIDA Milk benadert namelijk de samenstelling van echte moedermelk. Het lost gemakkelijk op en blijft lang stabiel. Biggen zijn er dol op; ze nemen de melk gemakkelijk en snel op. De melk is speciaal afgestemd op geautomatiseerde voersystemen voor biggen in de kraamstal.

Toepassing:

 • Direct vanaf geboorte
 • Toediening zowel handmatig als via automatisch voersysteem

 

VIDA Milk voeren doe je zo

VIDA Milk is voor uw biggen de beste aanvulling op de moedermelk. Zo past u het toe!

VIDA Prestarter

VIDA Prestarter

VIDA Prestarter zit boordevol melkeiwitten van uitmuntende kwaliteit. De meelvorm vergemakkelijkt de opname en maakt de biggen snel vertrouwd met de geur en smaak van hun eerste vaste voer. Het lost gemakkelijk op en blijft stabiel als u het als een brijpapje voert. Daardoor is deze prestarter ook uitermate geschikt voor automatische voersystemen voor biggen in de kraamstal.

Toepassing:

 • Van één tot drie weken leeftijd, vervolgens in een geleidelijke overgang naar speenvoer
 • Zowel droog als nat
 • Toediening zowel handmatig als via automatisch voersysteem

VIDA Muesli

VIDA Muesli

VIDA Muesli is een vezelrijk product. Vanwege de verschillende componenten wordt VIDA Muesli goed opgenomen door biggen en draagt het bij aan de darmgezondheid. VIDA Muesli is ontwikkeld om gelijktijdig naast biggenvoer in te zetten, het stimuleert de totale voeropname voor spenen en is onderscheidend van structuur, geur en kleur ten opzichte van biggenvoer.

Toepassing:

 • Vanaf één week na geboorte tot spenen
 • Eerste week na spenen ter ondersteuning van de darmgezondheid
 • Toediening handmatig in een schone biggenkom
 • VIDA Muesli is naast VIDA Prestarter of VIDA-speenvoeders in twee aparte voerkommen te gebruiken

VIDA Cupstarter

VIDA Cupstarter

VIDA Cupstarter is dé prestarter voor cupsystemen. In deze prestarter is naast de specifieke samenstelling sterk de focus gelegd op stabiliteit en zo min mogelijk uitzakken. VIDA Cupstarter kunt u eventueel als een goedkoper alternatief voor biggenmelk inzetten. 

Toepassing:

 • Van geboorte tot spenen, in de laatste week voor spenen aangevuld met speenvoer
 • Toediening via een cupsysteem voor biggen in de kraamstal

VIDA Primeur

VIDA Primeur

VIDA Primeur is een speenvoer, samengesteld voor het gebruik in automatische voersystemen voor biggen in de kraamstal. Door de smaak, veiligheid en ons specifieke productieproces nemen biggen dit voer erg goed op. De stabiliteit qua brijvormend vermogen is uniek.

Toepassing:

 • Van ca. één week voor spenen tot één week na spenen
 • Toediening via een automatisch voersysteem voor biggen in de kraamstal
 • Toediening als brij (handmatig/automatisch voersysteem)
 • Toediening als droog product in voerbak, enkele dagen na spenen doorvoeren voor een geleidelijke overgang

CCM

CCM

CCM is een bijzondere en zeer smakelijke grondstof. Het heeft een positief effect op spijsvertering en darmgezondheid; in combinatie met de hoge voeropname stimuleert CCM hierdoor de jeugdgroei bij biggen. CCM is zeer geschikt voor bijvoeding in de kraamstal.

Toepassing:

 • CCM kan te allen tijde worden ingezet
 • Toediening in kleine porties in een schone biggenkom, eventueel gemengd met prestarter of speenvoer

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer informatie over onze VIDA-producten of over ons biggenvoerconcept, neem dan contact op met uw specialist, onze klantenservice of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.