Waar ben je naar op zoek?

Kant-en-klaar fermentmix: NutriFerment

NutriFerment is een kant-en-klare, gefermenteerde vloeibare grondstoffenmix op basis van tarwe, gerst en sojaschroot. NutriFerment is vooral geschikt in de kritieke fase vóór en rondom het spenen van biggen, waarbij het de darmgezondheid ondersteunt en de overgang van melk naar plantaardig voer makkelijker maakt.

Het voordeel van NutriFerment

  • Kant-en-klaar product, snel, makkelijk en veilig in gebruik.
  • Geen fermentatie-installatie nodig.
  • Zeer geschikt voor biggen rondom spenen.
  • Ondersteunt darmgezondheid.
  • Verkrijgbaar in silo of in IBC-container, dus voeren van kleine hoeveelheden is ook mogelijk.

Zo werkt NutriFerment

NutriFerment bevat veel melkzuur en levende melkzuurbacteriën. Dit zorgt voor een sterke vermindering van kiemen als E.coli en salmonella en verbetert de darmgezondheid van het dier. De lage pH-waarde is het gevolg van een natuurlijk fermentatieproces, met melkzuurbacteriën die speciaal door ForFarmers zijn geselecteerd. Daarnaast neemt het varken dankzij het fermentatieproces meer voedingsstoffen op, wat zorgt voor een betere voederconversie. Meng NutriFerment met VIDA Milk, VIDA Prestarter of VIDA Biggenvoeders en water. 

NutriFerment wordt geleverd in een IBC-container van 1.000 liter of in bulk per tankwagen en is houdbaar tot vier weken na levering.

Henning Giede-Jeppe, Productmanager Varkens bij ForFarmers Duitsland

Quote
"De fermentmix in een IBC-container kan via een ingebouwde 'Plug & Play'-koppeling rechtstreeks aan het brijvoer worden toegevoegd. Maar handmatige aanvoer kan ook, bijvoorbeeld via een kalvermenger of Nutrix+."

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer informatie over NutriFerment? Neem dan contact op met uw brijvoerspecialist, onze klantenservice of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.