Waar ben je naar op zoek?

Best Star Meat kiest ForFarmers als ketenpartner

Persbericht Persbericht6-7-2021
Afbeelding: Varken op zn best logo_web

Op 1 oktober 2020 ging het nieuwe ketenconcept Varken Op z’n Best van start. Van Loon Group nam het initiatief voor dit innovatieve ketenconcept. Varken Op z’n Best heeft als doel de kwaliteit van het varkensvlees te verhogen en de keten transparant, duurzaam en stuurbaar te maken. ForFarmers is verheugd en trots dat zij vanaf nu ook partner is van het ketenconcept. 

Varkenshouders die deelnemen aan Varken Op z’n Best werken met vaste genetica, voerplannen en hygiënemanagement. Relevante data zijn inzichtelijk voor zowel de varkenshouder als ketenpartners. Inmiddels zijn er 114 varkenshouders aangesloten bij het ketenconcept. 

Voerspecialisten van ForFarmers onderdeel van integrale aanpak

Varkenshouders die aangesloten zijn bij de keten krijgen proactieve ondersteuning van het Varkens Advies Team. Dit team bestaat uit de varkenshouder, voerspecialist, dierenarts en Live Stock coördinator van Best Star Meat. ForFarmers biedt een unieke Total Feed voedingsaanpak, bestaande uit (voer)producten, bijbehorend advies en hulpmiddelen. De voerspecialisten van ForFarmers maken gebruik van Agroscoop, het managementsysteem van ForFarmers, om de varkenshouder een betrouwbaar inzicht te geven in de technische en economische kengetallen van het bedrijf. Via de integrale aanpak ligt de focus op gezonde varkens om zodoende het rendement van de varkenshouder te verbeteren. 

Partnerschap sluit aan bij strategie ‘Build to Grow’

Het ketenconcept Varken Op z’n Best sluit goed aan bij de strategie van ForFarmers ‘Build tot Grow’, waarin duurzaamheid, kwaliteit, transparantie en rendement voor de boer centraal staan. “In de keten worden reststromen van de levensmiddelenindustrie maximaal ingezet. Hiermee kan de CO2-footprint verlaagd worden, een ambitie die goed past in onze duurzaamheidsaanpak”, aldus Richard Dijkstra, sectordirecteur varkens ForFarmers Nederland. “Als trotse ketenpartner van Varken Op z’n Best werken we zij aan zij met de varkenshouder aan de productie van duurzame, gezonde voeding.”