Waar ben je naar op zoek?

Bigkwaliteit verbetert door vernieuwd VIDA-biggenvoer

Persbericht Persbericht4-2-2021

Nieuwe uitdagingen vragen om een vernieuwde aanpak van voer en voertoepassing. Varkensbedrijven worden groter met vaak meerdere locaties, het aantal geboren biggen neemt toe, evenals de druk op gezondheid en varkenshouders willen het beste rendement. Daarom heeft ForFarmers het VIDA-biggenvoer vernieuwd. De vernieuwde voeders richten zich op een probleemloze en voorspelbare biggenopfok, wat zorgt voor meer werkgemak en een hoger rendement voor de varkenshouder. De vernieuwde VIDA-voeders worden vanaf vandaag, donderdag 4 februari, uitgeleverd in Nederland. 

In antwoord op de toenemende vraag naar kwaliteitsbiggen werkt ForFarmers met VIDA volgens een totaalaanpak. De combinatie van het vernieuwde VIDA-biggenvoer met het advies van de specialisten leidt tot betere prestaties in de stal. Het resultaat: gezonde biggen van hoge kwaliteit.

Probleemloos + Voorspelbaar = Werkgemak + Rendement

De vernieuwde voersamenstelling bevat 6 nutritionele innovaties. De balans in nutriënten zorgt voor fitte en gezonde biggen, een optimale voeropname en goede vertering. “De VIDA-voeders zorgen voor een goede groei, uniformiteit en een goede ontwikkeling van de big”, aldus Toin Buijtels, Productmanager varkens bij ForFarmers. “De voeders zorgen daarnaast voor extra ondersteuning van de darmgezondheid, wat resulteert in een lagere uitval. Met VIDA bieden we een eenvoudig en overzichtelijk assortiment, gebaseerd op 3 fasen, dat in alle bedrijfssituaties goed toepasbaar is.” 

Hogere levensgroei en lagere uitval na spenen

Het vernieuwde VIDA-biggenvoer is gebaseerd op jarenlange ervaring en diepgaande kennis van het Nutritie Innovatie Centrum van ForFarmers en de praktijkproeven bij 300.000 biggen in Nederland die in nauwe samenwerking met de biggenspecialisten van het VIDA-team zijn uitgevoerd. Buijtels: “De proefbedrijven blijken met de vernieuwde VIDA-voeders een 6% hogere levensgroei van biggen te realiseren in vergelijking met bedrijven die andere voeders inzetten. Daarnaast verminderde de uitval na spenen met 11% op de proefbedrijven. Naast de betere resultaten wordt meer werkplezier ervaren.” 

Constante voerkwaliteit door optimalisatie productielocatie Lochem

Om een constante voerkwaliteit te kunnen garanderen is de productielocatie van ForFarmers in Lochem onlangs geoptimaliseerd. In deze fabriek wordt het overgrote deel van de VIDA-biggenvoeders voor Nederland geproduceerd. Er zijn nieuwe hamermolens geplaatst en ook de automatisering van de gehele maalmenglijn is vernieuwd. Dit zorgt voor een voor efficiënte voerproductie tegen een scherpe kostprijs en voer van constante topkwaliteit.