Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers lanceert nieuwe biggenvoervorm VIDA Fluxx® met unieke loopeigenschappen

Persbericht Persbericht25-4-2023

De huidige genetica en dus de huidige biggen laten een hogere voeropname en schrokkerig eetpatroon zien, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Terwijl de markt vraagt om gezonde kwaliteitsbiggen en meer arbeidsgemak. ForFarmers komt nu met een oplossing hiervoor. Jarenlang onderzoek in de praktijk, aanpassingen in het biggenvoer en een flinke investering in de fabriek hebben geresulteerd in een nieuwe biggenvoervorm: VIDA Fluxx® dat verschillende voordelen heeft voor de gezondheid van de big.

VIDA Fluxx® is een nieuwe voervorm met uitstekende loopeigenschappen en heeft verschillende voordelen voor de gezondheid van de big. Het voer wordt geproduceerd volgens een uniek proces, waardoor het stofvrij is en niet ontmengt. VIDA Fluxx® is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Betere vertering door gelijkmatige en rustige voeropname

De resultaten in de praktijk zijn ronduit goed te noemen. Willie-Jan Tomassen, verkoopleider varkens bij ForFarmers, legt uit: “Met VIDA Fluxx® hebben we de focus op de gezondheid van de big, want een goede start van een big is de basis van efficiënt varkens houden. Door de gelijkmatige en rustige voeropname ontstaat er een homogene massa in de maag. Het gevolg is dat de pH in de maag daalt, waardoor de vertering in de maag en darm beter verloopt. Bij de biggen is dit goed te zien: zij hebben een mooie kleur, een goed haarkleed en goede gevuldheid.” 

Van blik op management tot keuze uit voervorm

De nieuwe voervorm is onderdeel van de VIDA totaalaanpak. “Onze ervaren specialisten en accountmanagers hanteren deze aanpak om samen met de varkenshouder tot een goed resultaat te komen”, aldus Tomassen. Het eerste onderdeel is een scherpe blik op het bedrijfsmanagement met behulp van ons bekende 6-stappenplan. Vervolgens wordt de voerinhoud bepaald door een keuze te maken uit het VIDA voerassortiment. Het laatste onderdeel is de voervorm, waarbij nu naast korrel en kruimel gekozen kan worden voor Fluxx®.

VIDA Fluxx® blinkt uit in arbeidsgemak, veiligheid en zekerheid. Door de speciale bewerking loopt het voer uitstekend door de silo en voerbak. Daarnaast verbetert de bigkwaliteit door de geleidelijke voeropname en dus betere vertering bij de big. 

VIDA Fluxx®: dé voervorm die loopt!

Neem contact op met onze specialist

Neem contact op met onze specialist of accountmanager voor meer informatie.