Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers legt focus op bigkwaliteit met het VIDA-team

Persbericht Persbericht17-6-2019

In de markt is een grote vraag naar kwaliteitsbiggen. De biggenopfok is echter één van de gevoeligste onderdelen op een zeugenbedrijf. Daarom introduceert ForFarmers het VIDA-team, dat specifieke kennis van hoog niveau ontwikkelt en deelt. Het team met specialisten heeft volledig focus op biggen om de varkenshouder nog beter te ondersteunen bij het realiseren van een betere bigkwaliteit en hoger rendement.

Hoewel bigkwaliteit steeds belangrijker wordt, is hier moeilijk op te sturen. De zeugenhouder heeft te maken met eisen en ontwikkelingen op vele fronten: van sterke productiestijging tot meer druk op diergezondheid. Ook op het gebied van voer komen er steeds meer specifieke voeders op de markt en wordt het voeren zelf steeds vaker geautomatiseerd. Deze ontwikkelingen vragen om meer kennis en advies van hoog niveau, met oplossingsgerichte voeders en een doelgerichte aanpak. Daarom heeft ForFarmers een gespecialiseerd VIDA-team gevormd.

Passie voor biggen

Het VIDA-team bestaat uit zes biggenspecialisten, een technisch specialist en een nutritionist. Een aantal teamleden heeft een specialisatie, zoals biggenvoersystemen in de kraamstal. “Het VIDA-team werkt nauw samen om de zeugenhouder van het juiste voer met bijpassende toepassing en een goed advies te voorzien. Elke uitdaging wordt voortvarend aangepakt, vanuit een gezamenlijke passie voor biggen”, aldus Harold Elzinga, Verkoopleider zeugen en biggen bij ForFarmers.

Afbeelding: VIDA-team
Een deel van het VIDA-team: v.l.n.r. Haico Wiggers, Giel Janssen, Frank Haanschoten, Edwin Zielman, Frank Schapendonk, Harold Elzinga (Verkoopleider). Ontbrekend: Coen van der Vleuten, Peter Zanders (Techn. Spec.) en Bram van den Oever (Nutritionist).

Kennis en ervaring gebundeld

Binnen het VIDA-team werken de specialisten samen met het Nutritie & Innovatie Centrum (NIC) van ForFarmers. Ook heeft het team korte lijntjes met productie. Zo is eerder al het speenvoer VIDA Vital 2 ontwikkeld, een succesvol voeder dat zorgt voor vitale biggen met minder kans op speendiarree. Ook buiten de eigen organisatie heeft het team nauwe contacten met netwerkpartners, zoals de dierenarts. Zo wordt alle kennis en ervaring rondom biggenopfok gebundeld en gedeeld met klanten.

Doelgerichte aanpak

Samen met de klant werken de specialisten aan het behalen van bedrijfsspecifieke doelstellingen. Door de kennis en ervaring van het VIDA-team te combineren met deze doelgerichte aanpak komen de VIDA-voeders nog beter tot hun recht. Het resultaat is een betere bigkwaliteit en meer rendement voor de varkenshouder. Meer verkoopbare biggen en minder slachtbiggen levert bij de huidige marktprijzen al snel vele duizenden euro’s extra op.