Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers treft voorzorgsmaatregelen tegen Afrikaanse Varkenspest

Sector Nieuws Sector Nieuws9-10-2018

Momenteel zijn er in België meerdere gevallen bekend van Afrikaanse Varkenspest bij wilde zwijnen. Er zijn gelukkig geen gevallen van Afrikaanse varkenspest gemeld bij commercieel gehouden varkens. ForFarmers heeft direct na de uitbraak in België een aantal aanvullende preventieve hygiënemaatregelen ingevoerd  in België, Nederland en Duitsland inzake voerleveringen en klantenbezoeken.
ForFarmers Nederland volgt hierin het Nevedi-protocol. Zo worden bijvoorbeeld de wielen en wielkasten van de bulkvrachtwagens gedesinfecteerd die de fabrieksterreinen in Lochem, Oosterhout en Heijen oprijden evenals de wielen, wielkasten en treeplanken bij het op- en afrijden van varkensbedrijven in Nederland.

 

Afbeelding: vleesvarken_close-up

Voerleveringen

Verder wil ForFarmers u als varkenshouder graag op het volgende wijzen. Bij een eventuele uitbraak van Afrikaanse Varkenspest in Nederland kan als Overheidsmaatregel een algehele standstill van 72 uur worden afgekondigd. Deze standstill geldt ook voor voerleveringen waardoor ForFarmers u gedurende die tijd niet van voer zal kunnen voorzien. Wij adviseren u dan ook om de komende periode voldoende voer in uw silo’s voorradig te hebben.

Indien u vragen heeft over de maatregelen die ForFarmers neemt of als u meer informatie wilt over wat u zelf kunt doen, neem dan contact op met Total Feed Support via 0 88 024 8070 of varkens@forfarmers.eu