Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers zet in 2022 de zeug in het middelpunt

Persbericht Persbericht18-12-2021
Afbeelding: Zeug & Zo

Zorg voor vitale zeugen met een lange levensduur en technische topresultaten wordt in 2022 de focus voor de varkensspecialisten binnen ForFarmers. Het themajaar 'Zeug & Zo' wordt gevuld met specialistische kennis, praktische informatie en tips. Bovendien introduceert ForFarmers een nieuw specialistisch team om samen met de zeugenhouder het verschil te maken in alle levensstadia van de zeug. 

Waar 2021 voor de varkensspecialisten binnen ForFarmers in het teken stond van de big - een jaar vol BIG moments – komt in 2022 de zeug centraal te staan. Zeugenhouders maakten het afgelopen jaar dankbaar gebruik van de gedeelde praktische informatie over het leven van de big. Dit wordt in 2022 vervolgd met specialistische kennis over zeugen, waarbij de BIG moments een terugkerend onderdeel blijven.  

Vitale zeug is cruciaal voor kwaliteitsbiggen

Iedere zeugenhouder streeft naar gezonde koppels biggen van goede kwaliteit. Om dit resultaat te behalen is het van groot belang dat de zeugen vitaal zijn. Zij zorgen er immers voor dat de biggen geboren worden en een goede start maken. Aan de hand van vier pijlers – productie, gezondheid, werkgemak en duurzaamheid – diept ForFarmers in 2022 maandelijkse praktische thema’s uit. Het resultaat: technische topresultaten én werkgemak voor zeugenhouders.

Kennis en ervaring bundelen in nieuw specialistisch team

Om de focus op zeugen extra kracht bij te zetten introduceert ForFarmers vanaf 2022 een nieuw specialistisch team. Het NOVA-team, dat bestaat uit zeugenspecialisten, een technisch specialist en een nutritionist, is gespecialiseerd in zeugen om de zeugenhouder nog beter te ondersteunen bij het realiseren van vitale zeugen. “Door de specialistische kennis en ervaring van onze collega’s te bundelen in dit team wordt de zeugenhouder nog beter voorzien van het juiste voer met bijpassende toepassing en een goed advies. Zo kunnen we nog beter samenwerken aan het behalen van de bedrijfsspecifieke doelstellingen van de zeugenhouder,” aldus Rogier Verburgh, verkoopleider Varkens bij ForFarmers.

Voor zeugenhouders heeft ForFarmers een speciale Zeug & Zo jaarkalender ontwikkeld met een maandelijkse QR-code naar de website, waarop tips en adviezen zijn opgenomen. Het eerste thema ‘Zeug & Dracht’ is vanaf 1 januari 2022 te zien op www.forfarmers.nl.