Waar ben je naar op zoek?

Het is altijd nuttig om te sparren

Advies van onze specialist Advies van onze specialist24-5-2018

Twee jaar is Coen Bessembinder (25) als specialist vleesvarkens bij ForFarmers aan de slag. Al voelt het voor hem en zeker ook de klanten als veel langer. Hij vindt het mooi om in een paar maanden tijd de positieve effecten te zien van verbeteringen die - mede op zijn advies - zijn doorgevoerd.

Coen heeft thuis met zijn ouders een vleesvarkensbedrijf met 8.300 varkens. Dat werkt positief, is zijn ervaring. “Ik heb een goede klik met de klanten en ken de sector goed.” Vanzelfsprekend neemt hij ook dingen die hij onderweg ziet mee naar huis. “Het is altijd nuttig om met iemand te sparren, daar leer ik ook van.”

Agroscoop is een belangrijk hulpmiddel

Het mooie aan vleesvarkens vindt hij de uitdaging om in vier maanden tijd het proces te verbeteren. “Het geeft een kick als ik samen met de ondernemer veranderingen heb ingezet die we dan positief terugzien in de resultaten.” Om dat te bereiken heeft de specialist meerdere hulpmiddelen ter beschikking. Agroscoop is daarvan een belangrijke.

Quote
“Het geeft een kick als ik samen met de ondernemer veranderingen heb ingezet die we dan positief terugzien in de resultaten”

Agroscoop voorspelt wat er gaat gebeuren

Coen is niet alleen enthousiast gebruiker van Agroscoop; als stagiair bij ForFarmers stond hij ooit aan de wieg van de ontwikkeling ervan. Inmiddels is het programma op een aantal punten verbeterd. Coen: “Met de functie ‘4 op 1’ kunnen we grafisch meerdere kengetallen en de relatie ertussen tonen. En de vergelijkingsmogelijkheden met andere bedrijven zijn verder uitgebreid met onder andere selecties per type beer en voersysteem.” Hij ziet dat Agroscoop bij de varkenshouder bijdraagt aan meer inzicht in de eigen situatie en verbeterpunten. “En we kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren in de stal.”


Zie ook de nieuwste editie van Voertaal Varkens.