Waar ben je naar op zoek?

Hogere groei en betere darmgezondheid met ULTRA-vleesvarkensvoeders

Advies van onze specialist Advies van onze specialist7-10-2019

Een duidelijk hogere groei is het direct zichtbare resultaat van de introductie van de ULTRA-vleesvarkensvoeders. De voeders verhogen de darmgezondheid. De voederconversie en uitval is gedaald. 

Geïntroduceerd bij alle ForFarmers-klanten

Aan de introductie van de ULTRA-voerlijn ging een uitgebreide testperiode vooraf. In Nederland draaiden 25 bedrijven mee in de proefperiode. "Daardoor hebben we heel veel data van Nederlandse bedrijven gekregen, zowel van droogvoer- als brijvoerbedrijven", zegt Corné van de Ven, technisch specialist vleesvarkens bij ForFarmers. De aanpassingen in het voerpakket zijn vooral gericht op het verbeteren van de darmgezondheid en daarmee de prestaties van de varkens. Na de proefperiode werd in februari van dit jaar het ULTRA-voerpakket bij alle klanten van ForFarmers geïntroduceerd. Daarbij werd er in goed overleg tussen de varkenshouder en ForFarmers gekozen voor het meest optimale voerpakket uit de Norma-, Prima-, Optima-, Maxima- en Vital-lijn. 

Corné van de Ven, technische specialist

Quote
"Als basis gebruiken we de gemiddelde voeropname op het bedrijf. De samenstelling is afgestemd op het behalen van maximale resultaten bij de voeropname"

Duidelijke verbetering van de resultaten

Van de 25 praktijkbedrijven zijn er nu al meer dan een jaar resultaten verzameld en die zijn vergeleken met de voorlopige gemiddelden van Agrovision over een heel jaar. Er is weer een duidelijke verbetering van de resultaten zichtbaar. De groei verbetert flink met maar liefst 32 gram per dag door de inzet van ULTRA-voeders. Hierdoor verbetert de EW-conversie: die daalt met 0,03. Dat de gezondheid verbetert door de inzet van de nieuwe ULTRA-voeders blijkt ook wel: de uitval gaat omlaag van 2,4 naar 2,2 procent. Van de Ven: "Door het bewust sturen op de voeropname op de bedrijven weten we zeker dat de voerlijn goed past bij de omstandigheden en het type varken op het bedrijf. Bovendien kun je hierdoor tijdig schakelen. Ook tijdens een hete zomer, zoals we die dit jaar weer hadden, kun je de resultaten vasthouden."

Klik hier om het complete artikel te lezen in Vakblad Varkens. 

Meer weten?

Neem contact op met uw specialist of met onze klantenservice